AZ Onder 13 slaat slag met zege in Arnhem

AZ Onder 13 slaat slag met zege in Arnhem

Gepubliceerd op 11 mei 19, 14:08

ARNHEM- AZ Onder 13 heeft zaterdag een belangrijke slag geslagen in de titelstrijd. De ploeg van trainer Jeroen Peetoom boekte op bezoek bij Vitesse een 1-2 overwinning. Door het verlies van concurrent Sparta hebben de Alkmaarders nu de beste papieren.

De thuisploeg kwam al na negen minuten aan de leiding, maar daarna waren de kansen voor AZ. Het ontbrak bij de bezoekers echter aan scherpte voor de goal, waardoor de ploegen met een 1-0 tussenstand gingen rusten. Wel groeide bij AZ het gevoel dat zij deze in Alkmaars voordeel konden ombuigen.

Strafschop
Kort na de onderbreking trok Yoël van den Ban de score gelijk. De spits kreeg vervolgens de kans om zijn ploeg vanaf elf meter op voorsprong te schieten, maar zag zijn strafschop gekeerd worden. AZ zou echter alsnog als winnaar uit de strijd komen. In de slotfase kreeg de ploeg opnieuw een penalty, die werd verzilverd door Jason Sharma.

Sharma: ‘Als team gestreden’
“Een goede overwinning”, vond Sharma. “We creëerden veel kansen, maar waren slordig in de eindpass en afronding. Doordat we veel beter waren, gingen we met een goed gevoel de tweede helft in en wonnen we uiteindelijk. We hebben als team gestreden en dat is een groot pluspunt. Ook is deze overwinning extra lekker door het verlies van Sparta en staan we met nog twee wedstrijden te gaan bovenaan.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Vitesse Onder 13 – AZ Onder 13 1-2 (1-0)

Opstelling AZ: Freek Entius; Jesper Zwart, Julian Oerip, Jeen Haanstra (25. Kevin van Ouytsel), Kiani Inge (36. Elias Hazir); Jason Sharma, Melle Roede, Kasper Boogaard; Jasper Hartog, Yoël van den Ban, Deacon van der Klaauw.

Scoreverloop: 9. Vitesse 1-0, 32. Van den Ban 1-1, 56. Sharma 1-2 (pen.).

Tekst: AZ Media / Mitchell Burger

Wedstrijd

1
Kampioenspoule Onder 13
Vitesse - AZ
zaterdag 11 mei 2019, 12:45
Wedstrijd informatie
2