AZ Onder 13 te sterk voor FC Twente

Gepubliceerd op 15 september 18, 11:57
ZAANSTAD- AZ Onder 13 heeft zaterdag met ruime cijfers gewonnen van FC Twente. De ploeg van trainer Jeroen Peetoom sloeg in de eerste helft al een gat van drie doelpunten en bouwde dit na de onderbreking uit naar een 4-0 overwinning.

De Alkmaarders begonnen sterk aan de wedstrijd en kregen al snel grote kansen voor de openingstreffer. Zo schoot Jasper Hartog in het zijnet en kreeg Julian Oerip de bal in twee instanties niet langs doelman van de bezoekers. Kort daarna was het alsnog raak voor de thuisploeg toen Tygo Haanstra de bal van dichtbij tegen de touwen schoot.

Binnenkoppen
Na een kwartier verdubbelde Deacon van der Klaauw de marge uit een hoekschop, waarna Oerip niet veel later uit een vrije trap van Jasper Hartog de 3-0 binnenkopte. AZ kreeg via Oerip en Haanstra nog meer kansen, maar de score bleef nog ongewijzigd.

Tweede paal
Na de onderbreking kwamen de Alkmaarders op een andere manier uit de kleedkamer. Hoewel er regelmatig dreiging was werd er pas halverwege de tweede helft weer een serieuze kans gecreëerd. Het schot van Justin Schlaman werd echter in de korte hoek gekeerd. Uiteindelijk bepaalde aanvoerder Enoch Mastoras de eindstand op 4-0 toen hij bij de tweede paal een voorzet binnen liep.

Peetoom: ‘Nog behoorlijke stap te zetten’
“Ik heb in de eerste helft een ploeg gezien die goed de spelintenties van AZ hanteerde”, vond Peetoom. “We hadden veel diepgang, verplaatsten de bal goed en speelden met lef. We kwamen dan ook terecht op een 3-0 voorsprong en dit had zelfs meer kunnen zijn. Over wat we na de rust lieten zien ben ik allerminst tevreden. We speelden slordig, de intensiteit ging omlaag en de manier van duelleren was ondermaats. We waren nog steeds de betere partij, maar speelden de tegenstander niet kapot. Daar deden we onszelf tekort mee. We hebben nog een behoorlijke stap te zetten om op een niveau te komen waarop we altijd kunnen presteren.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 13 – FC Twente Onder 13 4-0 (3-0)

Opstelling AZ: Freek Entius; Elias Hazir, Enoch Mastoras, Jason Sharma, Rafie Benzzine (33. Roderick de Graaf); Kasper Boogaard (52. Yoël van den Ban), Melle Roede, Julian Oerip; Jasper Hartog (43. Justin Schlaman), Tygo Haanstra (31. Kiani Inge), Deacon van der Klaauw.

Scoreverloop: 9. Haanstra 1-0, 15. Van der Klaauw 2-0, 21. Oerip 3-0, 50. Mastoras 4-0.

Tekst: AZ Media / Mitchell Burger
Foto's: AZ Media / Jarrik Bijsterbosch