AZ Onder 13 klopt PSV en blijft ongeslagen

AZ Onder 13 klopt PSV en blijft ongeslagen

Gepubliceerd op 18 december 18, 16:49

ZAANSTAD- AZ Onder 13 verzekerde zich zaterdag al van de wintertitel, maar kwam dinsdag nog één keer in actie. De ploeg van trainer Jeroen Peetoom won dankzij een sterke tweede helft met 3-0 van PSV en sloot zo ongeslagen de eerste seizoenshelft af.

AZ speelde een matige eerste helft en maakte ondanks het creëren van enkele mogelijkheden geen aanspraak op een voorsprong. PSV was nog het dichtst bij een treffer. "Wij waren voor rust niet goed", zag Peetoom. "Het ging mis op het vlak van 'betrouwbaarheid'. Je moet kunnen vertrouwen op elkaars kwaliteiten en ervan kunnen uitgaan dat een medespeler alles eruit haalt. Is dat niet het geval, dan laat de uitvoering ook te wensen over. Zoals bij ons voor rust."

Beter voor de dag
Halverwege werd in de kleedkamer besproken wat er misging. Na rust kwamen de Alkmaarders vervolgens veel beter voor de dag. Binnen een paar minuten leverde het een voorsprong op door een overtuigende goal van Melle Roede. Wat AZ zich hierna kon aanrekenen, was dat het ondanks vele overtalsituaties lang duurde voordat de wedstrijd in het slot zat. Dat was uiteindelijk het geval in de slotminuten, waarin Yoël van den Ban een penalty benutte en Jeen Haanstra scoorde uit een goed uitgevoerde corner.

Bijtanken
"Wij moeten ervoor zorgen dat we na de winterstop stappen maken in onze betrouwbaarheid", besloot Peetoom. "Binnen de teamsfeer moeten we dat beter gaan doen. Maar al met al kunnen we terugblikken op een fantastische eerste seizoenshelft, waarin we ongeslagen zijn gebleven. Dat is ontzettend goed. Ik ben trots op de grote stappen die we hebben gezet. De mannen kunnen met een goed gevoel gaan genieten van hun vakantie. Even tweeënhalve week bijtanken."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 13 - PSV Onder 13 3-0 (0-0)

Opstelling AZ: Freek Entius; Pascal Metselaar (35. Jesper Zwart), Julian Oerip, Jeen Haanstra, Rafie Ben Zzine; Jason Sharma, Melle Roede, Kasper Boogaard; Justin Schlaman (31. Deacon van der Klaauw), Yoël van den Ban, Kiani Inge (48. Elias Hazir).

Scoreverloop: 34. Roede 1-0, 59. Van den Ban 2-0 (pen.), 60+3. J. Haanstra 3-0.

Wedstrijd

3
Landelijke Onder 13 competitie
AZ - PSV
dinsdag 18 dec 2018, 15:00
Wedstrijd informatie
0