AZ Onder 13 verliest bij Ajax

AZ Onder 13 verliest bij Ajax

Gepubliceerd op 02 november 19, 14:34

AMSTERDAM- AZ Onder 13 heeft zaterdag met een minimaal verschil verloren van Ajax. De ploeg van trainer Sander Veraart ging op De Toekomst met 1-0 onderuit en zag een reeks van vier opeenvolgende zeges ten einde komen. 

De provinciegenoten waren aan elkaar gewaagd. Beide teams hadden hun zaken organisatorisch goed op orde, waardoor er weinig kansen genoteerd konden worden. Toch kwam AZ er in de eerste helft via Hessel de Wit een keer doorheen, maar hij stuitte op de Amsterdamse keeper. 

Corner
Het doelpunt viel nog voor rust aan de andere kant. Uit een corner werkte Ajax de bal, via het been van een AZ'er, langs keeper Kevin Pool: 1-0. De Alkmaarders wisten het de thuisploeg in het restant van het duel met goede druk op de bal nog knap lastig te maken, maar konden het tij niet keren. 

Veraart: 'Gelijkspel had terecht geweest'
''Zowel vanuit de organisatie als in het verdedigen hadden we het prima voor elkaar'', zag Veraart. ''De bereidheid van het team in het verdedigen is al een aantal weken echt goed. Nu laten we het ook zien tegen de koploper van de competitie. Na rust hadden we een echt goede fase en kwamen we er een paar keer goed uit. Alleen creëerden we dan net niet voldoende. Dat is jammer, want een gelijkspel had terecht geweest.''

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Ajax Onder 13 - AZ Onder 13 1-0 (1-0)

Opstelling AZ: Kevin Pool; Gio Dobbe, Kevin Van Ouytsel, Mees Adrichem, Eli Daddy; Bram Wesseling, Tycho de Wit, Julian Sijbrands (48. Jesse Larooi); Hessel de Wit (60. Jayden Wilson), Iain de Jongh, Saviola Saffoe (40. Nassim El Harmouz). 

Scoreverloop: 33. Ajax 1-0.