AZ Onder 13 verpulvert Purmersteijn

Gepubliceerd op 16 november 13, 13:32
ALKMAAR- AZ Onder 13 heeft zaterdag weinig heel gelaten van Purmersteijn D1. De wedstrijd tussen de koploper en de nummer laatst van de competitie eindigde in 10-0. Zowel Tyro Nimmermeer als Noah Affolter scoorde vier keer voor de Alkmaarders.

Voorafgaand aan de wedstrijd was de ongelijke strijd die plaats vond te voorspellen. Eerder dit seizoen troffen beide ploegen elkaar al in de beker. Toen eindigde de krachtmeting in Purmerend in 0-12 voor Onder 13. Sinds die tijd kenden de twee ploegen een tegenovergesteld verloop van de competitie. De AZ-talenten verloren slechts één keer en stonden fier aan kop. Purmersteijn vergaarde een week eerder zijn eerste puntje en staat voorlopig onderaan de ranglijst.

Schade
Zaterdag kon Purmersteijn in het eerste gedeelte van de wedstrijd de schade nog redelijk beperkt houden. Halverwege de eerste helft had Onder 13 twee keer gescoord. Liam van Gelderen opende de score met zijn hoofd, na een goede vrije trap van Baran Sarka. Nimmermeer verdubbelde de score via de binnenkant van de paal. Nadat Affolter en Nimmermeer kort na elkaar voor de derde en de vierde treffer scoorden was het afwachten hoe groot de uitslag uit zou vallen.

Affolter
Kort na de rust leek Purmersteijn het wel te geloven. Binnen vier minuten mochten Nimmermeer (twee maal) en Zohair Selmani de score opdrijven tot 7-0. Toch rechtte de ploeg uit Purmerend nog even de rug en wist het de productie van Onder 13 te stoppen. Affolter zorgde er met drie doelpunten in de laatste tien minuten eigenhandig voor dat zijn ploeg wederom de dubbele cijfers haalde.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 13 - Purmersteijn D1 10-0 (4-0)

Opstelling AZ Onder 13:
Lucas van Hensbergen; Liam van Gelderen (40. Rik Regeling), Sem Dirks, Souhail Benabdeslam, Jeroen Schavemaker; Bram Franken (30. Kenzo Goudmijn), Baran Sarka (30. Job Alderliefste), Sil de Jong; Zohair Selmani, Tyro Nimmermeer (40. Myron Boadu), Noah Affolter.

Scoreverloop: 11. Van Gelderen 1-0, 19. Nimmermeer 2-0, 23. Affolter 3-0, 24. Nimmermeer 4-0, 33. Nimmermeer 5-0, 35. Nimmermeer 6-0, 37. Selmani 7-0, 52. Affolter 8-0, 56. Affolter 9-0, 57. Affolter 10-0.