AZ Onder 13 wakker na achterstand

Gepubliceerd op 23 november 13, 14:48
ALKMAAR- AZ Onder 13 heeft zich zaterdag met een overwinning op ADO Den Haag D1 geplaatst voor de volgende ronde van de beker. Het team van coach Jeroen Peetoom haalde pas het normale niveau nadat het in de tweede helft op achterstand kwam.

Aan het begin van deze maand hadden Onder 13 en ADO Den Haag ook al tegenover elkaar gestaan. Op Sportcomplex 't Lood hadden de AZ-talenten weinig heel gelaten van de tegenstander uit Zuid-Holland: 7-2. Zaterdag was het overwicht van de Alkmaarders vele malen minder groot en dat hadden zij voornamelijk aan zich zelf te danken.

Matig
"De eerste veertig minuten hebben wij gewoon heel matig gespeeld", vond Peetoom na afloop van het duel. "ADO maakte het ons een stuk lastiger dan een paar weken geleden en bij ons was er weinig samenwerking. De spelers liepen als een kip zonder kop over het veld", was de coach streng.

Terecht
Onder 13 kwam in de eerste helft nog wel met 0-2 voor dankzij doelpunten van Bram Franken en Kenzo Goudmijn. De AZ-talenten gaven deze voorsprong weer net zo snel uit handen. "Dat was op dat moment meer dan terecht", zei Peetoom over de 2-2 ruststand. "Sterker nog, misschien had ADO wel meer verdiend."

Knop
Na tien minuten in het tweede bedrijf nam de thuisclub alsnog de leiding. "Dat is misschien wel goed geweest", keek de Alkmaarse coach terug. "Vanaf dat moment ging bij ons de knop op en hebben wij hen helemaal zoek gespeeld." Onder 13 kwam al snel weer op gelijke hoogte via Myron Boadu. Het team had echter veel kansen nodig om de overwinning veilig te stellen. Goudmijn kon pas in de blessuretijd voor de 3-4 zorgen.

Samenwerken
Peetoom bleef ondanks het goede einde kritisch. "Uiteindelijk zegt de coach van ADOdat onze overwinning meer dan verdiend is, omdat de laatste fase blijft hangen, maar ik denk dat een gelijkspel niet onterecht zou zijn geweest. Gelukkig beseften de spelers na afloop ook dat zij verder komen wanneer zij samenwerken. Wat dat betreft was het een leerzame wedstrijd."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
ADO Den Haag D1 - AZ Onder 13 3-4 (2-2)

Opstelling AZ Onder 13:
Lucas van Hensbergen; Liam van Gelderen, Sem Dirks, Souhail Benabdeslam, Jeroen Schavemaker (30. Sil de Jong); Bram Franken, Zohair Selmani (42. Baran Sarka), Kenzo Goudmijn; Job Alderliefste (36. Tyro Nimmermeer), Myron Boadu, Noah Affolter.

Scoreverloop: 23. Franken 0-1, 26. Goudmijn 0-2, 28. 1-2, 30. 2-2, 42. 3-2, 47. Boadu 3-3, 60+1 Goudmijn 3-4.