AZ Onder 13 wint ook in Utrecht

Gepubliceerd op 07 december 13, 12:45
ALKMAAR- AZ Onder 13 heeft zijn zegereeks in de competitie een vervolg gegeven. Op bezoek bij FC Utrecht D1 won de ploeg van coach Jeroen Peetoom met 1-5. De koploper verloor in de eerste helft van het seizoen slechts één wedstrijd.

Een betere start dan zaterdag in Utrecht kon Onder 13 zich niet wensen. Binnen enkele seconden hadden de Alkmaarders hun eerste treffer al binnen. En dat terwijl FC Utrecht de aftrap nam. Goed storend werk van Baran Sarka leverde balbezit op. De middenvelder vond Tyro Nimmermeer, zijn inzet werd nog gekeerd, maar Zohair Selmani zorgde voor de snelle voorsprong.

Galavoorstelling
Na de 0-1 zakte het spel van Onder 13 enkele minuten iets weg, om vervolgens de thuisploeg een kwartier lang alle hoeken van het veld te laten zien. Het leverde doelpunten op van Bram Franken en Tyro Nimmermeer. "Dat was gewoon een galavoorstelling", blikte Peetoom trots terug. De trainer zette wel een kritische kanttekening: "De laatste vijf minuten van de eerste helft zakte het spel wel weer weg en kreeg FC Utrecht wat kansjes."

Rust
In de tweede helft kende Onder 13 wederom een goede start. Na enkele wissels werd het spel toch wat onrustig en kon Utrecht een tegendoelpunt maken. "De jongens hebben op zo een moment nog niet het vermogen om de rust terug te krijgen in het spel; een tikkie breed te geven, in plaats van de lange bal te spelen", analyseerde Peetoom.

Kruising
De trainer zag zijn ploeg in de slotfase nog wel uitlopen naar een ruime overwinning. "We scoren nog twee prachtige doelpunten. Allebei strak in de kruising." Eerst zette Selmani goed druk om mooi af te ronden. Even later schoot Franken ook zijn tweede van de middag binnen na een corner.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
FC Utrecht D1 - AZ Onder 13 1-5 (0-3)

Opstelling AZ Onder 13:
Lucas van Hensbergen; Imanuel Pherai, Rik Regeling (39. Jeroen Schavemaker), Sem Dirks (44. Liam van Gelderen), Souhail Benabdeslam; Bram Franken, Baran Sarka (46. Kenzo Goudmijn), Kenzo Goudmijn (30. Sil de Jong); Zohair Selmani, Tyro Nimmermeer, Noah Affolter (30. Job Alderliefste).

Scoreverloop: 1. Selmani 0-1, 17. Franken 0-2, 24. Nimmermeer 0-3, 48. 1-3, 50. Zohair 1-4, 54. Franken 1-5.