AZ Onder 13 wint topper tegen Ajax

Gepubliceerd op 27 oktober 18, 11:22
ZAANSTAD- AZ Onder 13 heeft zaterdag de topper tegen concurrent Ajax gewonnen. De ploeg van trainer Jeroen Peetoom won in eigen huis met 2-0 van de Amsterdammers en gaat daardoor alleen aan kop.

Beide ploegen hadden voorafgaand aan het treffen in Zaanstad nog alles gewonnen en voerden samen de ranglijst aan. Het eerste doelgevaar kwam van AZ; Jasper Hartog schoot al na twee minuten nipt voorlangs. Ajax zette daar twee grote kansen tegenover. De eerste poging kwam op de paal, waarna de tweede van dichtbij werd gemist. Hartog kreeg op slag van rust opnieuw een grote kans, maar nu werd zijn poging gekeerd door de Amsterdamse doelman.

Door de benen
Kort na de onderbreking was het wel raak voor Hartog. De rechtsbuiten werd vrijgespeeld en schoot de bal door de benen van de keeper in het doel. De Alkmaarders kregen via Deacon van der Klaauw nog een grote kans, terwijl Ajax aan de overzijde op de lat schoot. In de slotfase ontdeed Van der Klaauw de wedstrijd van alle spanning. De AZ'er werd in de counter gevonden door Hartog, waarna Van der Klaauw van dichtbij koelbloedig afrondde: 2-0.

Hartog: 'Hadden het spel van AZ moeten blijven spelen'
"We begonnen de eerste helft sterk", analyseerde Hartog het duel. "Daarna werden we wat slapper en pakten we de bal minder vaak af. Na rust kwamen we goed uit de kleedkamer en scoorden we. Ajax ging wat meer druk zetten en speelde op een gegeven moment met vier spitsen. Wij zakten wat in en sloegen daarna toe in de counter." Hoewel de uitbraken goed uitpakten voor de Alkmaarders, is Hartog hier kritisch op. "Wij hadden het spel van AZ moeten blijven spelen in plaats van op de counter te loeren."

'Hielden snelheid erin'
Het verschil tussen AZ en Ajax werd volgens Hartog vooral bepaald op het middenveld. "Zij speelden veel de lange bal. In de opbouw stonden hun middenvelders erg laag en lieten het spel zijn gang gaan. Wij deden dat niet en hielden de snelheid erin. Wij waren daardoor als team en op sommige plekken individueel sterker dan Ajax."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 13 - Ajax Onder 13 2-0 (0-0)


Opstelling AZ: Jeroen Bromet; Jesper Zwart, Enoch Mastoras, Jason Sharma, Rafie Benzzine; Kees Smit, Melle Roede (31. Tygo Haanstra), Kasper Boogaard; Jasper Hartog, Yoël van den Ban, Deacon van der Klaauw.

Scoreverloop: 34. Hartog 1-0, 56. Van der Klaauw 2-0.

Tekst: AZ Media / Mitchell Burger
Foto's: AZ Media / Jarrik Bijsterbosch