Wintertitel AZ Onder 13 na zege op Utrecht

Wintertitel AZ Onder 13 na zege op Utrecht

Gepubliceerd op 15 december 18, 11:58

ZAANSTAD- AZ Onder 13 heeft zaterdag het winterkampioenschap in de wacht gesleept. De ploeg van trainer Jeroen Peetoom was op het AFAS Trainingscomplex met 1-0 te sterk voor FC Utrecht en pakte daardoor de officieuze prijs.

De thuisploeg kwam in de openingsfase niet verder dan een kans voor Kiani Inge. De Domstedelingen waren aan de overzijde gevaarlijk met een vrije trap, terwijl Rafie Ben Zzine even later met een sliding de angel uit een veelbelovende aanval haalde. Zes minuten voor rust brak Kasper Boogaard de ban voor AZ. De middenvelder schoot van ruim twintig meter via de lat in het doel. Boogaard kon de marge kort daarna vanaf de penaltystip verdubbelen, maar zag zijn inzet gekeerd worden.

Aardige kansen
Na de onderbreking was Boogaard opnieuw dichtbij een doelpunt, maar zijn afstandsschot ging net naast. Ook pogingen van Eli Daddy (paal) en Yoël van den Ban leverden geen doelpunten op. In de slotfase was Utrecht nog dichtbij de gelijkmaker, terwijl ook Deacon van der Klaauw een kans kreeg. De score bleef echter ongewijzigd.

Boogaard: ‘Raakte 'm heel lekker’
“We waren in de laatste tien minuten wat onrustig”, analyseerde doelpuntenmaker Boogaard. “Daardoor lieten we Utrecht nog gevaarlijk worden. Verder waren we aan de bal aardig, maar creëerden we niet heel veel kansen.” De matchwinner was ook kritisch op zichzelf. “Die penalty moet er gewoon in. Ik schoot de bal half hoog in de hoek, maar dat is voor een keeper makkelijk om tegen te houden. Bij mijn goal raakte ik 'm wel heel lekker. Ik dacht zelf dat het schot over zou gaan, maar hij daalde nog en viel binnen.”

https://www.w3.org/1999/xlink"... stroke="none" stroke-width="1" fill="none" fill-rule="evenodd">
Dit bericht bekijken op Instagram
⛄ AZ Onder 13 klopt FC Utrecht en is winterkampioen! ⚽ Swipe for winning goal #AZJeugd #AZO13 @jarrikbijsterbosch
Een bericht gedeeld door AZ Jeugdopleiding (@azjeugd) op

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN: 
AZ Onder 13 – FC Utrecht Onder 13 1-0 (1-0)

Opstelling AZ: Freek Entius; Jesper Zwart, Julian Oerip (52. Justin Schlaman), Jeen Haanstra, Rafie Ben Zzine; Elias Hazir (31. Eli Daddy), Melle Roede, Kasper Boogaard; Deacon van der Klaauw, Yoël van den Ban, Kiani Inge.

Scoreverloop: 24. Boogaard 1-0.

Tekst: AZ Media / Mitchell Burger
Feestfoto: AZ Media / Jarrik Bijsterbosch

Wedstrijd

1
Landelijke Onder 13 competitie
AZ - FC Utrecht
zaterdag 15 dec 2018, 10:30
Wedstrijd informatie
0