AZ Onder 14 heeft off-day in Utrecht

Gepubliceerd op 15 september 18, 13:36
UTRECHT- AZ Onder 14 is zaterdag tegen een pijnlijke nederlaag opgelopen. Op Sportcomplex Zoudenbalch had de ploeg van trainer Bram Berkhout een off-day en verloor het met 5-0 van FC Utrecht.

Al na vijf minuten kreeg AZ de eerste domper te verwerken. Adam Ait Ali Oulhaj viel uit met een sleutelbeenblessure en moest worden gewisseld. Ook de score was weinig opbeurend, want halverwege de wedstrijd stond het al 3-0 voor de Domstedelingen. Na rust prikten de gastheren er nog twee bij.

Berkhout: ‘Slecht gelezen’
“We hebben in de gehele wedstrijd niet goed genoeg gevoetbald om het spel echt in handen te krijgen”, constateerde Berkhout. “Utrecht maakte goed gebruik van het fysieke voordeel, terwijl door ons heel slecht werd gelezen hoe je daarmee kunt omgaan. Zeker in verdedigend opzicht was het constant een probleem.”

Niet doortastend genoeg
De oefenmeester zag het ook misgaan in de veldbezetting op het middenveld. “Die was ondermaats. Daar waar wij het in de afgelopen weken juist goed deden, werden daar nu onvoldoende overtalsituaties gecreëerd. We hebben vandaag wel wat mogelijkheden gehad, maar waren ook daarin niet doortastend genoeg. Het was te slordig in de eindpassing en te slordig voor de goal.”

Opstaan en door
“Het is simpel”, besloot Berkhout. “We moeten nu opstaan en door. Volgende week weer een nieuwe ronde met nieuwe kansen, deze nederlaag is niet het einde van de wereld. Het misschien juist wel goed dat dit nu gebeurt. Een aantal pijnpunten bij ons zijn heel goed blootgelegd. Daar kunnen we nu aan gaan werken.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
FC Utrecht Onder 14 – AZ Onder 14 5-0 (3-0)

Opstelling AZ:
Julian Beun; Mathijs Menu (59. Nick Tuijn), Joeri Oud, Mardoché Hiddinga (36. James Bartele), Tom Carbaat; Teun Gijselhart, Ilias Splinter, Ezra Punselie; Anthony Smits, Adam Ait Ali Oulhaj (7. Giuseppe Boussetta), Jayden Addai.

Scoreverloop: 11. Jager 1-0, 29. Tahauia 2-0, 35. Easmon 3-0, 64. Held 4-0, 70. Jager 5-0.