AZ Onder 14 klopt FC Twente

AZ Onder 14 klopt FC Twente

Gepubliceerd op 01 december 18, 12:11

HENGELO- AZ Onder 14 heeft zaterdag de koppositie heroverd. De ploeg van trainer Bram Berkhout won ondanks een moeilijke eerste helft met 1-3 bij FC Twente en houdt met een duel minder gespeeld FC Utrecht en Feyenoord achter zich.

De Alkmaarders leidden op het FC Twente-trainingscentrum in Hengelo halverwege met 0-1. De voorsprong kwam met moeite tot stand. "We waren in de eerste helft slordig en kwamen er bijna niet doorheen", merkte aanvaller Giuseppe Boussetta. "Verdedigend stonden we goed, maar we creëerden zelf ook weinig kansen."

Addai
Toch kwam AZ na 23 minuten spelen op voorsprong. Jayden Addai opende de score. In de tweede helft ging het vervolgens beter lopen, al duurde het nog even voordat de marge ruimer werd. Na een uur verdubbelde Teun Gijselhart de voorsprong, waarna Addai er met zijn tweede goal 0-3 van maakte. Smetje was dat Twente via Ruger Scharenborg nog iets terug deed.

Boussetta: 'Zonde van tegengoal'
Boussetta: "Twente hield het goed dicht en wij waren voor rust te slordig in onze balaannames, passing en technische vaardigheden om erdoorheen te voetballen. In de tweede helft ging dat veel beter en kregen we veel meer kansen. Het is zonde dat we nog een tegengoal krijgen, maar dit is volgens mij wel een goede overwinning. We staan bovenaan en moeten door blijven gaan."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
FC Twente Onder 14 - AZ Onder 14 1-3 (0-1)

Opstelling AZ: Julian Beun; Ilias Splinter, Joeri Oud, Mardoché Hiddinga, Tom Carbaat; Rio Robbemond (60. Adam Ait Ali Oulhaj), Ezra Punselie, Nick Tuijn (Anthony Smits); Giuseppe Boussetta (45. Mathijs Menu), James Bartele (58. Teun Gijselhart), Jayden Addai.

Scoreverloop: 23. Addai 0-1, 59. Gijselhart 0-2, 68. Addai 0-3, 69. Scharenborg 1-3.

Wedstrijd

1
Onder 14 Najaar - 2020 - 2021
FC Twente - AZ
zaterdag 1 dec 2018, 10:30
Wedstrijd informatie
3