AZ Onder 14 klopt PSV

AZ Onder 14 klopt PSV

Gepubliceerd op 02 november 19, 12:07

ZAANSTAD- AZ Onder 14 heeft zaterdag een overwinning op PSV geboekt. De ploeg van trainer Bram Berkhout was op het AFAS Trainingscomplex in Zaanstad met 2-0 te sterk voor de opponent uit de lichtstad.

De Alkmaarders namen in de twaalfde minuut de leiding via Melle Roede, die via de paal raak schoot. De bezoekers doken op hun beurt een paar keer gevaarlijk op voor het doel van AZ. Keeper Jeroen Bromet was attent toen PSV door leek te breken en even later kreeg hij hulp van zijn defensie toen een schot van de lijn werd gehaald. 

Beslissing
Na de onderbreking behield AZ de controle over de wedstrijd. PSV kwam dan ook niet verder dan een gevaarlijk afstandsschot, waar Bromet een antwoord op had. Aan de overzijde probeerde Kasper Boogaard het een paar keer van buiten het strafschopgebied en schoot invaller Gabriel Jongens voorlangs. De aanvaller werkte de bal in de slotfase wel tegen de touwen en besliste daarmee het duel: 2-0.

Jongens: 'Goed onder druk zetten'
''Het is lekker om weer te scoren'', vertelde Jongens. ''Al had ik mijn eerste kans ook moeten afmaken. We speelden in de eerste helft aardig in de as en zochten de zwakkere rechterkant van PSV op. Dat deden we na rust nog meer: we zetten hen goed onder druk.'' Jongens keerde recent terug van een lange blessure en wordt steeds fitter. ''Ik mag nu een half uur spelen en hoop dat ik binnenkort weer een volledige wedstrijd kan meedoen.''

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 14 - PSV Onder 14 2-0 (1-0)

Opstelling AZ: Jeroen Bromet; Jesper Zwart, Jahlil Lioe-Anji, Jason Sharma, Jeen Haanstra; Kasper Boogaard, Melle Roede (62. Elias Hazir), Julian Oerip; Rayan Atikallah, Wassim Bouziane (63. Kiani Inge), Kiani Inge (51. Gabriel Jongens).

Scoreverloop: 12. Roede 1-0, 65. Jongens 2-0.

Foto's: AZ Media / Jarrik Bijsterbosch

Wedstrijd

2
Onder 14 Najaar - 2020 - 2021
AZ - PSV
zaterdag 2 nov 2019, 10:30
Wedstrijd informatie
0