AZ Onder 14 klopt Twente

AZ Onder 14 klopt Twente

Gepubliceerd op 12 oktober 19, 11:58

ZAANSTAD- AZ Onder 14 heeft zaterdag een overwinning geboekt op FC Twente. De ploeg van trainer Bram Berkhout was de Tukkers op het AFAS Trainingscomplex met 3-1 de baas.

De Alkmaarders kenden een droomstart, want binnen drie minuten lag de bal in het net. Wassim Bouziane profiteerde door goed doorjagen van een fout achterin bij Twente: 1-0. Ook Jasper Hartog was hierna dicht bij een goal, maar dat gold ook voor Twente, dat onder meer het ijzerwerk raakte.

Beslissing
Het was echter AZ dat opnieuw doel trof. Bouziane maakte zijn tweede treffer uit een diepe pass van Julian Oerip. Kort na rust kopte Rayan Atikallah een vrije trap van Kasper Boogaard binnen, waarmee het duel beslist leek. Wel deed Twente nog iets terug. Tijn Peters liet de goed keepende Kiyani Zeggen kansloos met een fraai afstandsschot: 3-1.

Atikallah: 'Hielden geduld'
"In aanvallend opzicht was dit onze beste wedstrijd", vond Atikallah. "We hielden goed geduld voor het doel van de tegenstander en speelden over tot we een gaatje zagen. Alleen was het in de eerste helft nog niet zo compact bij de omschakeling. In de rust hebben we dat besproken, waarna we in de tweede helft beter druk zetten."

Oerip: 'Goed ruimtes benut'
"Ik denk dat wij de overhand hadden", zei aanvoerder Oerip. "We hebben goed de ruimtes benut en waren rustig aan de bal. We maken stappen in het druk zetten en samenwerken. Als we deze lijn doorzetten, verwacht ik dat we steeds meer gaan winnen."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 14 - FC Twente Onder 14 3-1 (2-0)

Opstelling AZ: Kiyani Zeggen; Jesper Zwart (40. Yoël van den Ban), Jason Sharma, Jeen Haanstra, Elijah Dijkstra (57. Rafie Ben Zzine); Rayan Atikallah, Julian Oerip, Kasper Boogaard; Jasper Hartog, Wassim Bouziane (51. Elias Hazir), Kiani Inge (60. Jahlil Lioe-Anjie). 

Scoreverloop: 3. Bouziane 1-0, 22. Bouziane 2-0, 39. Atikallah 3-0, 54. Peters 3-1.

Wedstrijd

3
Onder 14 Najaar - 2020 - 2021
AZ - FC Twente
zaterdag 12 okt 2019, 10:30
Wedstrijd informatie
1