AZ Onder 14 ruim langs Sparta

Gepubliceerd op 29 september 18, 13:36
ROTTERDAM- AZ Onder 14 keerde zaterdag met drie punten op zak terug van de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. De ploeg van trainer Bram Berkhout won mede door vier doelpunten van Teun Gijselhart met 0-5 in de havenstad.

Gijselhart was na een kwartier verantwoordelijk voor de openingstreffer en tekende niet veel later ook voor de 0-2. De bezoekers waren de bovenliggende partij en creëerden meerdere kansen om op een nog ruimere voorsprong te komen. Dit resulteerde in de 27e minuut in de 0-3 van Anthony Smits.

Onzorgvuldig
Ook in de tweede helft verscheen AZ veel voor het doel van de Rotterdammers, maar was de ploeg onzorgvuldig in de afronding. Toch mochten er opnieuw twee doelpunten worden genoteerd toen Gijselhart zijn derde en vierde van de middag tegen de touwen schoot.

Punselie: 'Maakten het niet echt af'
"We waren vandaag een beetje slordig", analyseerde middenvelder Ezra Punselie. "In de eerste helft speelden we redelijk. We kwamen goed vrij en probeerden het spel via de as te verplaatsen om daarna verder te voetballen. We kwamen een paar keer goed voor het doel, maar maakten het niet echt af."

'Beter om me heen kijken'
Ook was de middenvelder kritisch op zijn eigen spel. "Ik speelde zelf ook slordig. Ik had wel een paar goede dribbels vooruit, maar verloor dan vaak de bal. In die situaties moet ik beter om me heen kijken om een goede beslissing te nemen. Ik kreeg nog wel twee kansen om te scoren. Eentje schoot ik naast, de andere werd knap gepakt door de keeper. Maar ik vind wel dat ik betere wedstrijden heb gespeeld."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Sparta Rotterdam Onder 14 - AZ Onder 14 0-5 (0-3)


Opstelling AZ: Julian Beun; Mathijs Menu (35. Mardoché Hiddinga), Joeri Oud, Enoch Mastoras, Tom Carbaat (52. Nick Tuijn); Ezra Punselie, Teun Gijselhart, Ilias Splinter; Anthony Smits (60. Rio Robbemond), James Bartele (46. Giuseppe Boussetta), Jayden Addai.

Scoreverloop: 15. Gijselhart 0-1, 20. Gijselhart 0-2, 27. Smits 0-3, 46. Gijselhart 0-4, 65. Gijselhart 0-5.

Tekst: AZ Media / Mitchell Burger