AZ Onder 14 ruim langs Sparta

Gepubliceerd op 24 november 18, 12:08

ZAANSTAD- AZ Onder 14 heeft zaterdag een relatief eenvoudige overwinning op Sparta geboekt. De Rotterdammers werden op het AFAS Trainingscomplex met 6-0 verslagen door de ploeg van trainer Bram Berkhout.

Door een slippertje van Sparta-keeper Dylan Tevreden kwam AZ al vroeg op voorsprong. Anthony Smits profiteerde en opende in de vijfde minuut de score. Sparta was vervolgens via Valentijn Zandbergen dicht bij de gelijkmaker, maar het was de thuisploeg die even later opnieuw doel trof. Uit een vrije trap van Teun Gijselhart wordt een inzet van Joeri Oud gekeerd en schoot Adam Ait Ali Oulhaj uit de rebound binnen.

Laatste spanning
Na een halfuur scoorde Oud zelf. De aanvoerder schoot via een Spartaan binnen en bepaalde de ruststand op 3-0. Kort na rust ontdeed Gijselhart het duel vervolgens van de laatste spanning door een vrije trap binnen te schieten. Na een uur vergrootte Ilias Splinter met een benutte strafschop de marge verder, het slotakkoord was voor Gijselhart. De middenvelder omspeelde de ingevallen keeper Nino Cappon en schoof binnen.

Hiddinga: 'Hebben ambitieuze ploeg'
"De eerste tien minuten waren niet zo goed", vond verdediger Mardoché Hiddinga. "We lieten Sparta opbouwen, daarna deden we dat beter. We gaven meer druk en kwamen zo ook tot onze kansen. Ook in de tweede helft hadden we een fase waarin we de controle een beetje kwijt waren, maar het was wel een goede overwinning. We hebben een ambitieuze ploeg waarin iedereen zichzelf en elkaar wilt verbeteren. Daarmee onderscheiden we ons van andere ploegen en dat maakt ons ook een beter team."

Wennen
Hiddinga voetbalt zelf sinds afgelopen zomer in de AZ Jeugdopleiding en begint zijn draai in Zaanstad steeds beter te vinden. "In het begin had ik het nog wel moeilijk. Vooral aan het hoge tempo moest ik wennen, mijn handelingssnelheid was nog niet goed genoeg. Daar werk ik elke dag hard aan, ook met de tips van de trainer. Ik merk nu echt dat mijn techniek vooruit gaat en dat het steeds beter loopt."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 14 - Sparta Rotterdam Onder 14 6-0 (3-0)

Opstelling AZ: Julian Beun; Mathijs Menu, Joeri Oud, Enoch Mastoras, Mardoché Hiddinga (51. Tom Carbaat); Teun Gijselhart, Ezra Punselie, Rio Robbemond (47. Ilias Splinter); Anthony Smits (36. Kees Smit), Adam Ait Ali Oulhaj (47. James Bartele), Nick Tuijn (47. Giuseppe Boussetta).

Scoreverloop: 5. Smits 1-0, 22. Ait Ali Oulhaj 2-0, 30. Oud 3-0, 41. Gijselhart 4-0, 60. Splinter 5-0 (pen.), 70. Gijselhart 6-0.