AZ Onder 14 sluit jaar als koploper af

AZ Onder 14 sluit jaar als koploper af

Gepubliceerd op 15 december 18, 12:33

EINDHOVEN- AZ Onder 14 heeft zich zaterdag tot ‘winterkampioen’ gekroond. De ploeg van trainer Bram Berkhout moest op bezoek bij PSV gelijkspelen of winnen en slaagde daar op De Herdgang ook in: 1-1.

Het duel ontpopte zich tot een vermakelijk schouwspel, met twee ploegen die vol voor de winst gingen. PSV vond na een kwartier als eerste het net via Jason van Duiven. Beide ploegen kregen vervolgens kansen, namens AZ was vooral Kees Smit dicht bij. De gelijkmaker viel kort na rust alsnog, toen invaller Mardoché Hiddinga raak kopte. Dat bleef het bij, ook omdat een goal van Jayden Addai wegens buitenspel werd afgekeurd.

Berkhout: ‘Voortreffelijk gedaan’
“Wij hadden veel afwezigen, maar de jongens die er stonden hebben het voortreffelijk gedaan”, stak Berkhout de loftrompet. “Het was een leuke open wedstrijd, wat ook aan PSV te danken was. Er werd hard gewerkt voor het resultaat dat we zochten, en met succes. Een echte teamprestatie.”

Fijn gevoel
De oefenmeester blikte zeer positief terug op de eerste seizoenshelft. “De eerste maanden van het seizoen geven mij een fijn gevoel. De spelers ontwikkelen zich goed, hetzelfde geldt voor het team. Het is leuk om samen te werken met deze groep vol talent en ik heb er alle vertrouwen in dat wij de lijn omhoog na de winterstop voortzetten.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
PSV Onder 14 - AZ Onder 14 1-1 (1-0)

Opstelling AZ: Tristan Kuijsten; Mathijs Menu, Joeri Oud, Jason Sharma, Tom Carbaat; Kees Smit, Rio Robbemond (51. Teun Gijselhart), Ilias Splinter (58. Nick Tuijn); Adam Ait Ali Oulhaj, James Bartele (36. Mardoché Hiddinga), Jayden Addai.

Scoreverloop: 16. Van Duiven 1-0, 37. Hiddinga 1-1.

Wedstrijd

1
Onder 14 Najaar - 2020 - 2021
PSV - AZ
zaterdag 15 dec 2018, 11:00
Wedstrijd informatie
1