AZ Onder 14 verliest topper tegen PSV

AZ Onder 14 verliest topper tegen PSV

Gepubliceerd op 09 oktober 21, 11:57

ZAANSTAD- AZ Onder 14 heeft zaterdag verloren van PSV. Op het AFAS Trainingscomplex kwam de ploeg van Bas van Baar vroeg op voorsprong, maar maakten de bezoekers na rust het verschil: 1-2. 

De Alkmaarders begonnen sterk aan de topper en kwamen al na tien minuten op voorsprong. PSV kwam niet onder aanhoudende druk uit, waardoor Rayan Zekri door Jay Lunes in stelling werd gebracht: 1-0. 

Op de lat
Na de openingstreffer was PSV tweemaal gevaarlijk. Nick Homan kon de eerste inzet gemakkelijk vangen en vlak voor rust trof PSV'er Gennaro van der Sluis de lat. Zekri kreeg aan de overzijde ook nog een goede kans. Na een steekpass van Timme Elffers kon hij schieten, maar zijn inzet ging naast. 

Hoekschop
De Eindhovenaren kwamen na de pauze scherp uit de kleedkamer en trokken de score in de 43e minuut weer in balans. Fabian Merién knikte een hoekschop langs Homan. 

Kansrijke positie
Na gelijkmaker kregen de teams over en weer kansen. Een vrije schietkans van Van der Sluis eindigde in de handen van Homan, waarna AZ'ers Nuur Mohamed Ahmed en Taecke van Dam van Isselt in kansrijke positie net niet tot een schot kwamen. 

Succes
In de 58e minuut had PSV wel succes toen Noah Fernandez de 1-2 tegen de touwen schoot. De thuisploeg ging naarstig op zoek naar een treffer, maar liet daarbij wel ruimtes vallen. 

Plukken
Het bood PSV de kans meermaals gevaarlijk te worden. Zo gingen een inzet van Van der Sluis voorlangs en moest Homan een vrije trap van dezelfde PSV'er uit de bovenhoek plukken. AZ kwam zelf niet meer tot doelpogingen en zag zo het duel verloren gaan. 

Van Baar: 'Konden dat lang volhouden'
"In het proces van gefocust en met veel energie spelen hebben we weer een stap gezet", vertelde Van Baar. "We begonnen goed, speelden met hoge druk en konden dat lang volhouden. Uit zo'n situatie kwamen we ook op voorsprong. Na rust werden de afstanden wat groter en scoort PSV twee keer. We hebben in de slotfase aangedrongen, maar kwamen helaas niet meer tot echte kansen."

'Stap in de goede richting'
"We zetten weer een stap in de goede richting. Wel kan het verdedigen en duelleren om de bal nog beter. Daar gaan we weer hard op trainen zodat we onszelf sterker maken."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 14 - PSV 1-2 (1-0)

Opstelling AZ: Nick Homan; Latrell Aken, Onne de Flart (64. Gijs Groot), Quincy Lede, Calvin Carrilho; Giovanni Dobbe, Julian Sijbrands, Timme Elffers; Vince Tuijn (53. Taecke van Dam van Isselt), Jay Lunes (53. Nuur Mohamed Ahmed), Rayan Zekri. 

Scoreverloop: 10. Zekri 1-0, 43. Merién 1-1, 58. Fernandez 1-2.

Foto's: AZ Media / Jarrik Bijsterbosch

Wedstrijd

1
0105 Landelijk Onder 14 (najaar A-cat)
AZ - PSV
zaterdag 9 okt 2021, 10:30
Wedstrijd informatie
2