​AZ Onder 14 verliest van Feyenoord

​AZ Onder 14 verliest van Feyenoord

Gepubliceerd op 11 mei 19, 13:40

ROTTERDAM- AZ Onder 14 is zaterdag de laatste glimp hoop op de landstitel kwijtgeraakt. Op bezoek bij Feyenoord ging de ploeg van trainer Bram Berkhout in blessuretijd onderuit. Op Varkenoord werd het 2-1.

De Alkmaarders begonnen niet goed aan de wedstrijd. “Wij gaven onvoldoende druk op de bal, waardoor Feyenoord vrij eenvoudig op onze helft kwam”, zag Berkhout. Het verraste de oefenmeester dan ook niet dat Feyenoord na een klein halfuur op voorsprong kwam. Rico Speksnijder opende de score. “Terecht gezien het spelbeeld. Wij werkten onvoldoende samen in het verdedigen.”

Fatale counter
Tegen het einde van de eerste helft ontstonden de eerste mogelijkheden voor AZ, dat deze lijn na rust doortrok en al snel gelijk maakte. Teun Gijselhart scoorde uit een voorzet van Jayden Addai. Beide ploegen gingen hierna op zoek naar de winnende goal. In blessuretijd was AZ heel dicht bij uit een vrije trap, maar was het Feyenoord dat vervolgens op de counter scoorde.

Berkhout: ‘Te weinig’
Berkhout erkende dat het zuur was om in de extra tijd te verliezen, maar stelde ook dat zijn ploeg onvoldoende gebracht had. “Ten opzichte van de recente reeks wedstrijden hebben wij vandaag minder goed gevoetbald. Het was te weinig om echt aanspraak te maken op de zege. Ja, het had in blessuretijd nog gekund, maar over de hele wedstrijd gezien kon het ook net zo goed Feyenoord worden.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Feyenoord Onder 14 - AZ Onder 14 2-1 (1-0)

Scoreverloop: 28. Speksnijder 1-0, 37. Gijselhart 1-1, 70+2. Feyenoord 2-1.

Wedstrijd

2
Kampioenspoule Onder 14
Feyenoord - AZ
zaterdag 11 mei 2019, 12:00
Wedstrijd informatie
1