AZ Onder 14 wint ruim bij Ajax

Gepubliceerd op 13 oktober 18, 13:29
AMSTERDAM- AZ Onder 14 heeft zaterdag met ruime cijfers gewonnen van Ajax. De ploeg van trainer Bram Berkhout had het nog lange tijd lastig met de Amsterdammers, maar liep in een doelpuntrijke topper uiteindelijk uit naar 3-6.

De bezoekers waren in de openingsfase de dominante ploeg en namen met doelpunten van Jayden Addai en Anthony Smits vroeg de leiding. De Amsterdammers kwamen met een benutte strafschop echter weer terug in de wedstrijd. De Alkmaarders herstelden via Smits de marge van twee, maar konden niet voorkomen dat Ajax er op slag van rust 2-3 van maakte.

In het slot
Na de onderbreking kwam AZ via Addai op 2-4. Ajax gaf zich echter nog steeds niet gewonnen en maakte het na een uur spelen opnieuw spannend. De bezoekers gooiden het duel hierna dan toch in het slot. Addai completeerde zijn hattrick, waarna Giuseppe Boussetta zijn invalbeurt bekroonde met de 3-6.

Mastoras: 'Mooi om zo'n resultaat neer te zetten'
"We hebben vandaag laten zien een goed team te hebben", vond verdediger Enoch Mastoras. "We waren in de eerste twintig minuten erg dominant. Daarna lieten we Ajax terug in de wedstrijd komen, maar pakten we het na rust weer goed op. We speelden toen meer vanuit het midden en konden de bal gemakkelijk achter de laatste linie van Ajax leggen. Ik vond het een leuke wedstrijd en dan is het mooi om zo'n resultaat neer te zetten."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Ajax Onder 14 - AZ Onder 14 3-6 (2-3)

Opstelling AZ:
Tristan Kuijsten; Tom Carbaat (68. Mardoché Hiddinga), Enoch Mastoras, Joeri Oud, Mathijs Menu; Ezra Punselie (65. Rio Robbemond), Teun Gijselhart, Ilias Splinter; James Bartele (45. Giuseppe Boussetta), Jayden Addai, Anthony Smits (68. Nick Tuijn).

Scoreverloop: 3. Addai 0-1, 6. Smits 0-2, 13. Ajax (pen.) 1-2, 14. Smits 1-3, 24. Ajax 2-3, 43. Addai 2-4, 60. Ajax 3-4, 64. Addai 3-5, 68. Boussetta 3-6.

Tekst: AZ Media / Mitchell Burger