AZ Onder 14 verslaat Ajax

AZ Onder 14 verslaat Ajax

Gepubliceerd op 08 december 18, 12:16

ZAANSTAD- AZ Onder 14 heeft zaterdag op het AFAS Trainingscomplex gewonnen van Ajax. De ploeg van trainer Bram Berkhout kwam in een enerverende wedstrijd laat op voorsprong en trok een minimale zege over de streep: 2-1.

Ajax kwam sterk uit de startblokken en kreeg al snel twee grote kansen. Gianni Adjiembaks trof de paal en even later had Tristan Kuijsten een knappe redding in huis op een schot van Noah Gesser. AZ rechtte hierna de rug en kreeg op zijn beurt ook grote kansen via Anthony Smits, Jayden Addai en Joeri Oud.  

De dienst uitmaken
Ook na de onderbreking maakte de thuisploeg de dienst uit. Dit leverde in de 54e minuut de openingstreffer op. Nadat eerder Adam Ait Ali Oulhaj, Teun Gijselhart en Addai al dichtbij waren schoot Smits wel raak. In de slotfase werd de marge verdubbeld toen Ajax-goalie Roy Steur van dichtbij op Giuseppe Boussetta schoot en de bal in het eigen doel zag rollen. De bezoekers kwamen in de laatste minuut nog dichter bij, maar de overwinning kwam voor AZ niet meer in gevaar.

Oud: ‘De bovenliggende partij'
Aanvoerder Oud vond dat de score voor AZ hoger had kunnen uitvallen. “We waren voor het grootste deel de bovenliggende partij”, vertelde de verdediger. “Het begin was slordig met achterin wat foutjes. Toen de wedstrijd vorderde kwamen we er lekkerder in. Het is 2-1 geworden, maar dit had gezien de kansen ook 5-1 kunnen zijn.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 14 – Ajax Onder 14 2-1 (0-0)

Opstelling AZ: Tristan Kuijsten; Mathijs Menu (68. Mardoché Hiddinga), Enoch Mastoras, Joeri Oud, Tom Carbaat; Teun Gijselhart, Ezra Punselie (70. Rio Robbemond), Kees Smit (58. Ilias Splinter); Anthony Smits (68. James Bartele), Adam Ait Ali Oulhaj (50. Giuseppe Boussetta), Jayden Addai.

Scoreverloop: 54. Smits 1-0, 68. Boussetta 2-0, 70. Ajax 2-1.

Tekst: AZ Media / Mitchell Burger
Foto’s: AZ Media / Jarrik Bijsterbosch

Wedstrijd

2
Onder 14 Najaar - 2020 - 2021
AZ - AFC Ajax
zaterdag 8 dec 2018, 10:30
Wedstrijd informatie
1