AZ Onder 14 verslaat Sparta

AZ Onder 14 verslaat Sparta

Gepubliceerd op 16 november 19, 13:01

ZAANSTAD- AZ Onder 14 heeft zaterdag de punten in eigen huis gehouden. De ploeg van trainer Bram Berkhout was op het AFAS Trainingscomplex met 1-0 te sterk voor Sparta Rotterdam. 

De thuisploeg kreeg in de beginfase al flinke kansen om de score te openen. Zo schoot Jesper Zwart binnen een minuut op de lat, vond Wassim Bouziane twee keer Sparta-goalie Rik Suur in zijn weg en zag Kiani Inge zijn schot uit de hoek geplukt worden.  

Dichtbij afronden
Tien minuten na rust was het Melle Roede die de trekker overhaalde. De middenvelder werd vrijgespeeld en rondde van dichtbij af: 1-0. AZ kreeg hierna via Gabriel Jongens nog een goede kans, maar hij volleerde op de paal. Aan de overzijde zorgde Sparta ook voor wat dreiging. Doelman Jeroen Bromet was echter attent, terwijl ook de defensie een aantal keer goed ingreep. Zodoende werd de zege in de wacht gesleept. 

Zwart: 'Goed op zoek naar de ruimtes'
''Het was een moeilijke wedstrijd'', analyseerde verdediger Zwart. ''Sparta heeft een aantal sterke jongens in de selectie en in de tweede helft pasten zij zich erg op ons spel aan. Daar hadden wij beter op moeten anticiperen. Wel gingen we goed op zoek naar ruimtes achter de linies. We lokten een van hun centrale verdedigers steeds weg, waardoor we de bal er overheen konden leggen. Daar scoorden we ook uit.''

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 14 - Sparta Rotterdam Onder 14 1-0 (0-0)

Opstelling AZ: Jeroen Bromet; Jesper Zwart, Jason Sharma, Jeen Haanstra, Jahlil Lioe-Anjie; Rayan Atikallah, Melle Roede, Kasper Boogaard; Kiani Inge (36. Gabriel Jongens), Wassim Bouziane (55. Elias Hazir), Nick Tuijn (46. Julian Oerip). 

Scoreverloop: 48. Roede 1-0.

Foto's: AZ Media / Jarrik Bijsterbosch

Wedstrijd

1
Onder 14 Najaar - 2020 - 2021
AZ - Sparta Rotterdam
zaterdag 16 nov 2019, 10:30
Wedstrijd informatie
0