AZ Onder 14 walst over PSV heen

Gepubliceerd op 06 oktober 18, 13:42
ZAANSTAD- AZ Onder 14 heeft zaterdag vol overtuiging PSV aan de kant gezet. De ploeg van trainer Bram Berkhout kwam tegen de verhouding in op achterstand, maar liet zich hierdoor geenszins uit het veld slaan en won met 6-2.

Op het AFAS Trainingscomplex kon AZ al vroeg juichen, toen Jayden Addai een voorzet van Anthony Smits tegen de touwen werkte. Het Alkmaarse feestje verstomde echter snel, want wegens vermeend buitenspel ging de goal niet door. Even later kreeg AZ een volgende tegenslag te verwerken, toen scheidsrechter Errol (na een overtreding op de rand van het zestienmetergebied) een penalty toekende aan PSV. Deze werd benut door Jason van Duiven.

Spektakel
De thuisploeg liet het koppie niet hangen en ging met succes op zoek naar de gelijkmaker: vijf minuten na de 0-1 werkte Ilias Splinter de 1-1 tegen de touwen. Dit was ook de ruststand, in het tweede bedrijf barstte vervolgens een waar spektakel los. James Bartele was al dicht bij toen hij van net buiten het strafschopgebied de lat raakte, de 2-1 even later alsnog via Smits.

Rap tempo
In het kwartier dat volgde liep de score in rap tempo op. Tom Carbaat schoot zuiver een strafschop binnen, Addai plaatste de bal van een meter of zestien stijf in de hoek, invaller Ezra Punselie vond de kruising met een fraai geplaatst schot en aanvoerder Joeri Oud schoot van dichtbij de 6-1 binnen. Het slotakkoord was voor de bezoekers, die vanwege een rode kaart een aanzienlijk deel van de tweede helft met tien man speelden. Van Duiven maakte kort voor tijd zijn tweede van de middag.

Smits: ‘Hebben heel hard gewerkt’
“We hebben een goede wedstrijd gespeeld”, oordeelde Anthony Smits, maker van de 2-1 en een van de zeven AZ’ers die zijn opgeroepen voor een selectiewedstrijd met de landelijke Onder 14-groep. “We gebruikten slim de ruimtes en onze loopacties waren goed. Ook hebben we heel hard gewerkt. Iedereen ging voor de volle honderd procent aan de bak en daardoor winnen we met 6-2 van PSV. Het enige minpuntje is nog dat de score hoger had kunnen zijn. Wij hadden meer kansen moeten afmaken.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 14 – PSV 6-2 (1-1)

Opstelling AZ: Tristan Kuijsten; Mathijs Menu, Joeri Oud, Enoch Mastoras, Tom Carbaat (62. Mardoché Hiddinga); Rio Robbemond (36. Ezra Punselie), Teun Gijselhart, Ilias Splinter; Anthony Smits, James Bartele (60. Giuseppe Boussetta), Jayden Addai (64. Nick Tuijn).

Scoreverloop: 19. Van Duiven 0-1 (pen.), 24. Splinter 1-1, 49. Smits 2-1, 54. Carbaat 3-1 (pen.), 57. Addai 4-1, 59. Punselie 5-1, 63. Oud 6-1, 69. Van Duiven 6-2.

Foto's: AZ Media / Jarrik Bijsterbosch