Ruime nederlaag AZ Onder 14

Gepubliceerd op 14 december 13, 12:00
ALKMAAR- AZ Onder 14 is zaterdag in de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen een flinke nederlaag opgelopen. Het team van coach Wesley Visser verloor op Sportcomplex 't Lood met 1-6 van FC Twente O14.

Onder 14 startte zaterdag met drie talenten van AZ Onder 13 in de basis. Rik Regeling en Manuel Pherai werden door Visser respectievelijk centraal en links in de verdediging geposteerd, terwijl Myron Boadu in de punt van de aanval begon. Vooral in de eerste helft maakten de jongelingen een solide indruk. Na de rust zakte het niveau bij het gehele team tot onder de norm.

Asare
Het begin van de wedstrijd had er nog hoopvol uitgezien. Zonder buitengewoon goed te spelen had Onder 14 het heft in handen. Maxwell Asare kreeg de beste mogelijkheden om de score te openen. Eerst mikte de aanvaller na een voorzet van Robin Lathouwers over, even later schoot Asare op de keeper toen hij alleen op het doel af ging.

Opmerkelijk
Beide teams leken zonder doelpunten de kleedkamer op te zoeken, tot een opmerkelijk moment vlak voor rust. Jasper Schendelaar liet de bal uit zijn handen vallen en pakte deze per abuis weer op. De scheidsrechter besloot tot ieders verbazing dit vergrijp te bestraffen met een strafschop in plaats van een indirecte vrije trap. FC Twente pakte het cadeautje met plezier uit.

Nog twee
Hoewel het voorval zich twee minuten voor rust voltrok, zouden er in het eerste bedrijf nog twee doelpunten vallen. Eerst kreeg Onder 14 een penalty die door Lathouwers werd verzilverd, nog geen minuut later werd een trap van Schendelaar geblokkeerd waarna de speler van Twente makkelijk binnen kon schieten.

Pijnlijk
In de tweede helft ging het volledig mis voor de Alkmaarders. Nadat FC Twente na een goede aanval 1-3 had gemaakt, verloren de AZ-talenten zichtbaar het vertrouwen. Het team bleef de aanval zoeken, maar was niet bij machte gevaarlijk te worden. Aan de andere kant wisten de Tukkers nog drie maal het net de vinden, waarmee een pijnlijke nederlaag onstond.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 14 - FC Twente O14 1-6 (1-2)

Opstelling AZ Onder 14:
Jasper Schendelaar; Robin Lathouwers, Rik Regeling, Finn Berk, Manuel Pherai; Peer Koopmeiners, Quinten Helmer (45. Nadir Chakrouni), Jesse Verswijveren (45. Ivar de Boer); Maxwell Asare (36. Finn Huitema), Myron Boadu, Guillermo Gauna (36. Redur Kaya).

Scoreverloop: 33. 0-1 (pen.), 34. Lathouwers 1-1 (pen.), 35. 1-2, 42. 1-3, 55. 1-4, 62. 1-5, 67. 1-6.