AZ Onder 15 boekt zege op PSV

AZ Onder 15 boekt zege op PSV

Gepubliceerd op 18 december 18, 17:03

ZAANSTAD- AZ Onder 15 heeft dinsdag het kalenderjaar afgesloten met een 2-0 zege op PSV. De bezoekers hadden een zege nodig voor de wintertitel, maar de ploeg van trainer Michael van Zijtveld had het betere van het spel en trok aan het langste eind.

In het eerste bedrijf kwam Daniël Beukers als eerste in scoringspositie toen hij op links twee man passeerde. Vanuit moeilijke hoek kreeg hij de bal echter niet langs Niek Schiks. Verder gingen schoten van Dave Kwakman en Bayron Strijdonck over en naast en was PSV met name dicht bij toen Jesper Uneken uit een corner naast kopte. Ook moest doelman Rome-Jayden Owusu-Oduro in actie komen op een schot van Iggy Houben.

Niekel
Na rust kwamen de bezoekers goed uit de kleedkamers met direct een forse kopkans voor Lars Putters. Het was echter de thuisploeg die kort daarna op voorsprong kwam via Tymen Niekel en vervolgens fanatiek op zoek ging naar een tweede goal. Deze bleef aanvankelijk uit, waardoor het razend spannend bleef. Houben was dicht bij 1-1, maar tien minuten voor tijd maakte AZ dan toch de bevrijdende 2-0. Wederom bleef Niekel oog in oog met Schiks koelbloedig.

Van Zijtveld: ‘Goed gevoel’
“Het is mooi dat we de eerste seizoenshelft met deze wedstrijd afsluiten”, blikte Van Zijtveld terug op het duel in Zaanstad. “We hebben tegen PSV laten zien dat we bij momenten een heel aardig niveau kunnen halen. Dit geeft een goed gevoel richting de tweede seizoenshelft, als we in de kampioenspoule spelen.”

https://www.w3.org/1999/xlink"... stroke="none" stroke-width="1" fill="none" fill-rule="evenodd">
Dit bericht bekijken op Instagram
Een bericht gedeeld door AZ Jeugdopleiding (@azjeugd) op

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 15 - PSV Onder 15 2-0 (0-0)

Opstelling AZ: Rome-Jayden Owusu-Oduro; Sem Dekkers, Daniël Beukers (70. Jayen Gerold), Maxim Dekker, Milan Merkx; Aethan Yohannes (61. Tom Kerssens), Dave Kwakman, Lewis Schouten; Bayron Strijdonck (36. Joeri Oud), Tymen Niekel, Jayden Addai.

Scoreverloop: 41. Niekel 1-0, 61. Niekel 2-0.

Foto's: Herbert Dekkers

Wedstrijd

2
Onder 15 Najaar - 2020 - 2021
AZ - PSV
dinsdag 18 dec 2018, 15:00
Wedstrijd informatie
0