AZ Onder 15 en PSV scoren niet

AZ Onder 15 en PSV scoren niet

Gepubliceerd op 28 september 19, 14:15

ZAANSTAD- Het duel tussen AZ Onder 15 en PSV leverde zaterdag geen winnaar op. De ploeg van trainer Michael van Zijtveld was op het AFAS Trainingscomplex de bovenliggende partij, maar kon de vele kansen niet omzetten in doelpunten: 0-0. 

De thuisploeg kwam sterk uit de startblokken en drukte PSV met de rug tegen de muur. Dit resulteerde in een serie aardige kansen voor Adam Ait Ali Oulhaj, Jayden Addai, Teun Gijselhart en Anthony Smits. Aan de overzijde moest doelman Tristan Kuijsten ingrijpen om een tegenstoot van PSV onschadelijk te maken.

Dicht bij een treffer
Ook na de onderbreking waren de beste kansen voor AZ. Addai en invaller Jereno van Gom waren meermaals dicht bij een treffer, maar kregen de bal niet langs PSV-goalie Tijn Smolenaars. De Eindhovenaren groeiden op hun beurt ook in de wedstrijd en maakten gebruik van de ruimtes die ontstonden. Het leverde hen een aantal mogelijkheden op, maar telkens stond Kuijsten in de weg.

Smits: 'Belonen onszelf niet'
Smits zag dat er voor AZ meer in het vat had gezeten. ''De kansen waren er, maar we belonen onszelf niet. We wisten PSV goed onder druk te zetten en hebben lange tijd niks weggegeven. Tegen het einde was PSV wel een paar keer gevaarlijk, maar dat kwam vooral doordat de ruimtes op het middenveld wat groter werden.''

Splinter: 'Sterk in de achterhoede'
''We hebben veel gedomineerd en stonden als team sterk in de achterhoede'', vulde verdediger Ilias Splinter aan. ''Ondanks dat we niet scoorden gingen we met een goed gevoel de rust in. We hadden namelijk de controle en moesten in de tweede helft op dezelfde voet verder gaan. Dat hebben we gedaan, maar helaas kwamen we niet verder dan 0-0.''

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 15 - PSV Onder 15 0-0 (0-0)

Opstelling AZ: Tristan Kuijsten; Mathijs Menu, Ilias Splinter, Enoch Mastoras, Mardoché Hiddinga; Kees Smit, Teun Gijselhart (52. Jereno van Gom), Ezra Punselie; Anthony Smits, Adam Ait Ali Oulhaj, Jayden Addai. 

Scoreverloop: -

Wedstrijd

0
Onder 15 Najaar - 2020 - 2021
AZ - PSV
zaterdag 28 sep 2019, 12:30
Wedstrijd informatie
0