Tiental AZ Onder 15 naar punt

Tiental AZ Onder 15 naar punt

Gepubliceerd op 15 december 18, 13:32

VOLENDAM- AZ Onder 15 heeft zaterdag een punt overgehouden aan een duel met FC Volendam. De ploeg van trainer Michael van Zijtveld kwam in het Kras Stadion al snel met tien man te staan, maar wisten een gelijkspel over de streep te trekken: 0-0.

Voorafgaand aan de wedstrijd in het vissersdorp was al duidelijk dat de Alkmaarders reeds geplaatst waren voor de kampioenspoule. Tegen de Volendammers was AZ in de openingsfase de bovenliggende partij. Een vroege rode kaart voor Wouter Goes, die twee keer geel kreeg, gooide echter roet in het eten. Zowel Volendam als het tiental AZ’ers slaagde er in het restant van de wedstrijd niet in het scorebord in beweging te brengen.

Van Zijtveld: ‘Onszelf tekortgedaan’
“Wij pakken te veel kaarten”, vond Van Zijtveld. “Tot aan de rode kaart waren wij de wedstrijd naar ons toe aan het trekken. Doordat we al vanaf de twintigste minuut met tien man staan, hebben we onszelf tekortgedaan. In deze wedstrijd is het overbodig om kaarten te pakken. Het is voor ons dan ook belangrijk slimmer om te gaan met dit soort situaties.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
FC Volendam Onder 15 – AZ Onder 15 0-0 (0-0)

Opstelling AZ: Wout Blaauboer; Milan Merkx (32. Daniël Beukers), Maxim Dekker, Wouter Goes, Sem Dekkers; Lewis Schouten, Tom Kerssens, Dave Kwakman; Radjenio Fonseca (36. Jesse Buurmeester), Mauro Zijlstra (41. Aethan Yohannes), Jayen Gerold (36. Spike Boersen).

Rode kaart: 25. Goes (2x geel / AZ)

Tekst: AZ Media / Mitchell Burger

Wedstrijd

0
Onder 15 Najaar - 2020 - 2021
FC Volendam - AZ
zaterdag 15 dec 2018, 12:00
Wedstrijd informatie
0