AZ Onder 15 grijpt naast Supercup

Gepubliceerd op 12 september 18, 19:50
ZAANSTAD- AZ Onder 15 is er woensdag niet in geslaagd beslag te leggen op de Supercup. De ploeg van trainer Michael van Zijtveld kwam tegen Ajax terug van een achterstand (1-1), maar dolf op het AFAS Trainingscomplex het onderspit in de strafschoppenserie.

Het begin van de wedstrijd was hoopgevend voor de thuisploeg, die via Bayron Strijdonck direct een flinke kans kreeg. Zijn volley kon met moeite gekeerd worden door de keeper. De positieve start was echter niets meer waard toen Ajax in de zesde minuut bij de eerste de beste kans de score opende. Na een afgeslagen vrije trap werd de 0-1 binnen geschoten.

Panklaar
In het verdere eerste bedrijf slaagden de Alkmaarders er slechts sporadisch in gevaarlijk te worden. Er werden over en weer plaagstootjes uitgedeeld. AZ zat er na rust bovenop, gunde de Amsterdamse defensie geen moment rust en trok de stand al snel gelijk. Strijdonck legde de bal panklaar voor Job Kalisvaart, die van dichtbij kon afronden.

Penaltyserie
De aangever bij de 1-1 was luttele minuten later zelf dicht bij 2-1 uit een voorzet van Ro-Zangelo Daal. In de resterende 25 minuten werden over en weer nog enkele mogelijkheden gecreëerd, maar geen van beide teams wist een beslissend doelpunt te forceren. Penalty’s moesten beslissing brengen. Owusu-Oduro pakte de tweede penalty van Ajax, maar zag de bezoekers verder niet missen. Maxim Dekker en Lewis Schouten deden dat wel, waardoor de serie in 3-4 eindigde.

Van Zijtveld: ‘Had volgende mijlpaal kunnen zijn’
“We komen goed terug van een 0-1 achterstand en gingen na de gelijkmaker vol voor de 2-1”, zag Van Zijtveld. “Dan verdien je het eigenlijk om te winnen, zonde dat we het uiteindelijk verliezen op penalty’s. Als wij deze wedstrijd wel hadden gewonnen, dan had dat voor ons een bevestiging geweest dat we samen naar een nog hoger niveau aan het groeien zijn. In het proces had het winnen van de Supercup een mooie volgende mijlpaal kunnen zijn.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 15 – Ajax Onder 15* 1-1 (0-1) *w.n.s. 3-4
Supercup

Opstelling AZ: Rome-Jayden Owusu-Oduro; Sem Dekkers, Wouter Goes, Maxim Dekker, Jesse Buurmeester; Job Kalisvaart, Lewis Schouten, Aethan Yohannes (63. Dave Kwakman), Tymen Niekel; Ro-Zangelo Daal (56. Jayen Gerold), Bayron Strijdonck.

Scoreverloop: 6. Ajax 0-1, 42. Kalisvaart 1-1.