AZ Onder 15 in slotfase langs Sparta

AZ Onder 15 in slotfase langs Sparta

Gepubliceerd op 23 november 19, 12:22

ZAANSTAD- AZ Onder 15 heeft zaterdag Sparta van zich afgehouden. De ploeg van trainer Michael van Zijtveld kwam op het Zaanse natuurgras op achterstand, maar won mede dankzij twee late treffers met 3-1.

Het Sparta van coach Nathan Rutjes kreeg in de openingsfase vanuit de reactie de beste kansen en kwam op voorsprong via Jorn Triep. Naarmate de eerste helft vorderde kreeg AZ meer controle en maakte Adam Ait Ali Oulhaj maakte gelijk uit de rebound, nadat een inzet van Teun Gijselhart nog gekeerd kon worden door Mert Alegoz.

Blessure
Kort na rust waren de kansen net als in het begin van de eerste helft voor Sparta. Triep en Valentijn Zandbergen stuitten op AZ-keeper Tristan Kuijsten, die zich even later met een blessure moest laten vervangen door Arouna Kabba.

Penalty
Aan de overzijde raakte Jereno van Gom na terug leggen van Tom Carbaat de paal, waarna Sparta een penalty kreeg. Triep zag zijn inzet gekeerd worden door Kabba en schoot in de rebound alsnog raak, maar de goal werd afgekeurd wegens te vroeg inlopen van een Spartaan.

Succesvolle zoektocht
In de slotfase bleef AZ volharden in de zoektocht naar de volle winst. Die kwam er ook. Teun Gijselhart werd vrijgespeeld door Mardoché Hiddinga en schoot raak. In blessuretijd werd het na een overtreding op Anthony Smits ook nog 3-1. Ait Ali Oulhaj benutte de toegekende strafschop.

Ait Ali Oulhaj: 'Begonnen niet goed'
"Dit was een moeilijke tegenstander", zei de twee keer trefzekere Ait Ali Oulhaj. "Wij begonnen niet goed aan de wedstrijd. In de opbouw hadden wij het moeilijk, maar daarna slaagden we er beter in om overtalsituaties te creëren en waren wij de betere ploeg."

Splinter: 'Kwamen er uiteindelijk doorheen'
Ook middenvelder Ilias Splinter was tevreden over hoe de ploeg zich herpakte. "Wij hadden veel balbezit, goede loopacties en ook behoorlijk wat kansen. Een goal zat er daarom aan te komen. Uiteindelijk kwamen we er goed doorheen en winnen we terecht."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 15 - Sparta Rotterdam Onder 15 3-1 (1-1)

Opstelling AZ: Tristan Kuijsten (50. Arouna Kabba); Giuseppe Boussetta (67. Nick Tuijn), Mathijs Menu, Mardoché Hiddinga, Tom Carbaat; Ilias Splinter, Teun Gijselhart, James Bartele (67. Rio Robbemond); Anthony Smits, Adam Ait Ali Oulhaj, Jereno van Gom (67. Tjeard Wierda).

Scoreverloop: 11. Triep 0-1, 31. Ait Ali Oulhaj 1-1, 76. Gijselhart 2-1, 80+1. Ait Ali Oulhaj 3-1.

Wedstrijd

3
Onder 15 Najaar - 2020 - 2021
AZ - Sparta Rotterdam
zaterdag 23 nov 2019, 10:30
Wedstrijd informatie
1