AZ Onder 15 klopt ADO

Gepubliceerd op 22 september 18, 14:20
ZAANSTAD- AZ Onder 15 heeft zaterdag in een doelpuntrijke wedstrijd tegen ADO Den Haag aan het langste eind getrokken. De ploeg van trainer Michael van Zijtveld had lange tijd moeite om de Hagenezen van zich af te schudden, maar won uiteindelijk met 5-2.

AZ kende een voortvarende start, met in de tweede minuut al de openingsgoal. Lewis Schouten draaide een vrije trap aan de linkerkant van het strafschopgebied in een keer in het doel. Ook Bayron Strijdonck was dicht bij een treffer, maar verder waren de kansen schaars in het eerste bedrijf.

Snel antwoord
Na de onderbreking trok ADO de stand al snel gelijk, maar de Alkmaarse voorsprong werd direct hersteld door Radjenio Fonseca. Jayen Gerold maakte er even later 3-1 van, nu ADO echter al snel de aansluitingstreffer in petto. Na over en weer kansen leek Aethan Yohannes de wedstrijd in de slotfase van alle spanning te ontdoen (4-2), maar ADO kwam opnieuw dicht bij een doelpunt. Rome Jayden Owusu-Oduro bracht echter redding. Gerold was in blessuretijd nog wel trefzeker en bepaalde de eindstand op 5-2.

Schouten: 'Te grote ruimtes'
"We speelden in het eerste kwartier prima", vond Schouten. "Maar daarna gingen we niet goed om met de druk van ADO Den Haag en lieten we in verdedigend opzicht te grote ruimtes vallen. Dat deden we in de tweede helft wat beter. Bij 3-2 wisten we dat er veel ruimte zou vallen en wilden we zo snel mogelijk de 4-2 maken. Dat is ons gelukt."

Kalisvaart: 'Veel goals gemaakt'
"In de eerste helft hadden we er vooral veel moeite mee dat de tegenstander ons vastzette", vulde Job Kalisvaart zijn ploeggenoot aan. "Na de rust gingen we daar voetballend beter mee om. We hebben vandaag veel goals gemaakt, maar ook wat kansen weggegeven. Dat moet beter."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 15 - ADO Den Haag Onder 15 5-2 (1-0)

Opstelling AZ:
Rome Jayden Owusu-Oduro; Sem Dekkers, Wouter Goes, Maxim Dekker, Jesse Buurmeester; Dave Kwakman, Job Kalisvaart, Lewis Schouten; Radjenio Fonseca, Mauro Zijlstra (47. Aethan Yohannes), Bayron Strijdonck (22. Jayen Gerold).

Scoreverloop: 2. Schouten 1-0, 41. ADO 1-1, 42. Fonseca 2-1, 55. Gerold 3-1, 56. ADO 3-2, 64. Yohannes 4-2, 70+3. Gerold 5-2.

Tekst: AZ Media / Mitchell Burger
Foto's: Herbert Dekkers