AZ Onder 15 langs FC Utrecht

AZ Onder 15 langs FC Utrecht

Gepubliceerd op 12 oktober 19, 12:16

ZAANSTAD- AZ Onder 15 heeft zaterdag een overwinning geboekt op FC Utrecht. De ploeg van trainer Michael van Zijtveld was mede door een dubbelslag van Anthony Smits met 2-1 te sterk voor de Domstedelingen. 

De thuisploeg was in het eerste bedrijf de bovenliggende partij en dook meermaals gevaarlijk op voor het Utrechtse doel. Zo kwamen Teun Gijselhart en Jayden Addai in kansrijke positie, maar wisten wisten geen schot te lossen. Aan de overzijde moest AZ-goalie Arouna Kabba wel in actie komen. Met een fraaie duik keerde hij een inzet van Jesse van de Haar. 

Stiftje
Na ruim een uur kwamen de Alkmaarders op voorsprong. Addai kwam met een individuele actie voor doel en legde af op Smits, die bij de tweede paal kon afronden: 1-0. Niet veel later verzorgde de vleugelaanvaller ook de tweede treffer toen hij met een stift de sluitpost van de bezoekers verschalkte. In de slotfase werd het door de aansluitingstreffer van Milan Paanakker nog even spannend, maar de punten bleven op het AFAS Trainingscomplex. 

Smits: 'Slimmer gespeeld'
''We hebben in de tweede helft slimmer gespeeld'', zag doelpuntenmaker Smits. ''Voor rust waren we wel de bovenliggende partij, maar kwamen we niet tot echte kansen. Daarna gingen we beter om met het balbezit en zorgden we aanvallend voor overtalsituaties. Ik ben blij dat ik zelf twee keer kon scoren. Dat geeft een lekker gevoel.''

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 15 - FC Utrecht Onder 15 2-1 (0-0)

Opstelling AZ: Arouna Kabba; Mathijs Menu, Mardoché Hiddinga, Enoch Mastoras, Tom Carbaat (41. Ilias Splinter); Kees Smit (41. Ezra Punselie), Teun Gijselhart, James Bartele (41. Rio Robbemond); Jayden Addai, Jereno van Gom (41. Adam Ait Ali Oulhaj), Giuseppe Boussetta (41. Anthony Smits).

Scoreverloop: 57. Smits 1-0, 70. Smits 2-0, 74. Paanakker 2-1. 

Foto’s: AZ Media / Jarrik Bijsterbosch

Wedstrijd

2
Onder 15 Najaar - 2020 - 2021
AZ - FC Utrecht
zaterdag 12 okt 2019, 12:30
Wedstrijd informatie
1