AZ Onder 15 mist te veel kansen

Gepubliceerd op 07 december 13, 13:43
ALKMAAR- AZ Onder 15 is zaterdag op eigen veld tegen een nederlaag opgelopen. De ploeg van trainer Paul Brandenburg kreeg voldoende kansen tegen Almere City C1, maar liep uiteindelijk met een 0-1 nederlaag van het veld af.

Het wedstrijdverloop van een wedstrijd van Onder 15 is inmiddels uit te tekenen. De Alkmaarders hebben nagenoeg elke wedstrijd de overhand op het veld, maar het team heeft veel moeite om dit overwicht uit te drukken in doelpunten. Naarmate het duel vordert, des te minder het vertrouwen bij de AZ-talenten wordt. Ook tegen Almere City was dit het geval, tot overmaat van ramp scoorde de tegenstander uit een counter het enige doelpunt van de wedstrijd.

Kansen
De Almeerse treffer viel enkele minuten voor rust. Voor de tegengoal had Onder 15 al voldoende mogelijkheden gehad om de score te openen. Al vroeg in het duel krulde Niels Butter net naast. Kick de Goede schoot zijn levensgrote kans hard naast. Keyennu Lont kwam een teenlengte te kort om een voorzet achter de keeper van de opponent uit Flevoland te glijden.

Op zoek
Het tweede bedrijf liet hetzelfde beeld zien. Onder 15 ging op zoek naar het doelpunt, terwijl Almere City de voorsprong met man en macht verdedigde. Het lukte de Almeerders om hun doel schoon te houden, maar daarbij werden zij wel geholpen door de aanval van AZ. De Goede, Des Kunst, Boris Zanoli en Stephan Minnesma hadden hun vizier allemaal niet op scherp staan. Aan de andere kant schoot Almere City zijn enige kans op de paal. Erger leed bleef Onder 15 echter bespaard. 

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 15 - Almere City C1 0-1 (0-1)

Opstelling AZ Onder 15:
Diego Coret; Jasper ter Heide, Emmanuel Boateng, Stijn Beentjes, Owen Wijndal (45. Kelvin Oxfoort); Sam Aarts, Rens van der Wacht (45. Boris Zanoli), Niels Butter; Kick de Goede, Keyennu Lont (35. Stephan Minnesma), Des Kunst.

Scoreverloop: 30. 0-1.