AZ Onder 15 naar kwartfinale beker

Gepubliceerd op 23 november 13, 14:51
ALKMAAR- AZ Onder 15 heeft zich zaterdag geplaats voor de kwartfinale van het bekertoernooi. Na overwinningen op MVV C1 en FC Dordrecht C1 had de ploeg van trainer Paul Brandenburg in de uitwedstrijd tegen Alphense Boys C1 genoeg aan een 0-0 gelijkspel.

De wedstrijd van zaterdag was een ontmoeting tussen de bovenste twee ploegen uit de bekerpoule. Zowel Onder 15 als Alphense Boys wonnen van MVV en FC Dordrecht. Toch waren beide ploegen nog niet verzekerd van de volgende ronde. "Alleen de zes groepswinnaars en de twee beste nummers twee gaan door", vertelde Brandeburg vrijdag in zijn vooruitblik op de wedstrijd.

Gevaarlijke tegenstander
De spelers van Onder 15 wisten dat zij niet zo maar een goed resultaat mee zouden nemen uit Alphen aan de Rijn. De Alkmaarders troffen Alphense Boys drie keer eerder in hun periode bij AZ en nog nooit wisten zij als winnaar van het veld te stappen. Enkele weken geleden werd er op Sportcomplex 't Lood nog met 1-3 verloren van de stugge en gevaarlijke tegenstander.

Kansen
Zaterdag kregen de Alkmaarders met name voor de rust voldoende kansen om hun angstgegner pijn te doen. Met name Emanuel Boateng en Des Kunst kregen goede mogelijkheden om de score te openen. Aan de andere kant kwam Alphense Boys de gehele wedstrijd niet verder dan een bal op de lat. Uiteindelijk was de 0-0 eindstand voor Onder 15 voldoende voor de eerste plaats in de groep.

Kwartfinale
Brandenburg was na afloop tevreden met het behalen van de volgende ronde. "Ik ben blij met de kwartfinale. Ik ben tevreden dat we de nul hebben gehouden en een keer een punt hebben gepakt tegen deze stugge tegenstander. Ik vind alleen wel dat het positiespel sneller had gemoeten tegen een ploeg die zich zo ver terug laat zakken."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Alphense Boys C1 - AZ Onder 15 0-0 (0-0)

Opstelling AZ Onder 15:
Bilal Bayazit; Jasper ter Heide, Stijn Beentjes, Emmanuel Boateng, Owen Wijndal; Rens van der Wacht (54. Joey Jacobs), Sam Aarts, Des Kunst (40. Stephan Minnesma); Niels Butter, Jelle Duin, Kick de Goede (46. Boris Zanoli).