AZ Onder 15 onderuit tegen Ajax

Gepubliceerd op 24 november 18, 14:17

ZAANSTAD- AZ Onder 15 heeft zaterdag een zure nasmaak overgehouden aan het treffen met Ajax. De ploeg van trainer Michael van Zijtveld incasseerde voor rust twee doelpunten en kon die schade in een sterke tweede helft niet herstellen.

De bezoekers sloegen al na vijftig seconden toe. Nadat AZ een grote kans miste was Julian Rijkhoff het eindstation van een Amsterdamse counter. De Alkmaarders gingen op zoek naar de gelijkmaker, maar zagen hoe Ajax de voorsprong na ruim een half uur verdubbelde. Rijkhoff was opnieuw de doelpuntenmaker.

Licht vergrijp
Kort na rust kreeg AZ de volgende tegenslag te verwerken, toen Tymen Niekel voor een licht vergrijp zijn tweede gele kaart ontving. Desondanks nam het tiental van de thuisploeg het initiatief nam en zette Ajax met zijn rug tegen de muur. Kansen voor Bayron Strijdonck, Dave Kwakman en Jayden Addai leverden echter geen doelpunten op.

Van Zijtveld: ‘Vergeten te scoren'
“Ajax heeft uit twee kansen twee goals gemaakt”, analyseerde Van Zijtveld. “Wij hebben de wedstrijd in de tweede helft helemaal naar ons toe getrokken. We vergeten alleen te scoren en daar hebben we vaker last van. In de competitie zijn wij namelijk de ploeg met de minste goals tegen, maar ook met de minste goals voor. We moeten het onszelf hier kwalijk nemen dat we er in de eerste helft twee tegen krijgen. Aan de andere kant zegt het veel dat we daarna met een man minder de bovenliggende partij zijn."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 15 – Ajax Onder 15 0-2 (0-2)

Opstelling AZ: Rome-Jayden Owusu-Oduro; Sem Dekkers, Maxim Dekker (65. Spike Boersen), Wouter Goes, Daniël Beukers (65. Jayen Gerold); Tymen Niekel, Aethan Yohannes (65. Tom Kerssens), Dave Kwakman; Jayden Addai (65. Jesse Buurmeester), Lewis Schouten (36. Ro-Zangelo Daal), Bayron Strijdonck.

Scoreverloop: 1. Rijkhoff 0-1, 31. Rijkhoff 0-2.

Rode kaart: 40. Niekel (2x geel).

Tekst: AZ Media / Mitchell Burger
Foto's: Herbert Dekkers