AZ Onder 15 onderuit tegen Vitesse

Gepubliceerd op 20 oktober 18, 14:24
ZAANSTAD- AZ Onder 15 heeft zaterdag voor eigen publiek een nipte nederlaag geleden tegen Vitesse. Op het AFAS Trainingscomplex ging de ploeg van trainer Michael van Zijtveld met 0-1 onderuit.

In een weinig spectaculaire eerste helft waren de kansen schaars. Vitesse was dicht bij uit een vrije trap die via de muur op de paal kwam, aan de overzijde was vooral Bayron Strijdonck gevaarlijk. De eerste fase na rust oogde al meer vermakelijk. AZ kreeg grote kansen via Maxim Dekker en Jayden Addai, waarna Abdul Aziz Sesay namens de Arnhemmers aan een goal rook. Zijn eerste inzet werd gekeerd door Rome-Jayden Owusu-Oduro, vervolgens raakte hij de lat.

Buitenspel
Een kwartier na rust kwamen de bezoekers op voorsprong. Tyron Perret Gentil werkte een vrije trap tegen de touwen. Dave Kwakman leek de stand vervolgens al snel gelijk te trekken, maar zijn goal op aangeven van Tymen Niekel ging wegens buitenspel niet door. AZ kreeg het hierna niet voor elkaar veel kansen te creëren. Strijdonck schoot rakelings over en er werd nog wel aangezet door de thuisploeg, maar de 0-1 bleef op het scorebord staan tot aan het laatste fluitsignaal.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 15 – Vitesse Onder 15 0-1 (0-0)

Opstelling AZ: Rome-Jayden Owusu-Oduro; Sem Dekkers, Wouter Goes, Maxim Dekker, Daniël Beukers; Lewis Schouten, Job Kalisvaart (11. Dave Kwakman), Tymen Niekel; Jayden Addai, Aethan Yohannes (63. Tom Kerssens), Bayron Strijdonck.

Scoreverloop: 52. Perret Gentil 0-1.