AZ Onder 15 op passie en strijd langs FC Utrecht

AZ Onder 15 op passie en strijd langs FC Utrecht

Gepubliceerd op 21 mei 22, 13:51

UTRECHT- AZ Onder 15 heeft zaterdagmiddag een zege geboekt op FC Utrecht. In een uitduel won de ploeg van trainer Nick van der Velden met 1-2.

In de eerste helft schoot AZ direct uit de startblokken door een vroege 0-1 te produceren. Iain de Jongh trof doel uit een vrije trap. 

Honderd procent kansen
Er bleven mogelijkheden komen voor AZ. "We hebben drie honderd procent kansen gehad", stelt Van der Velden. Maar het vizier stond niet op scherp. Aan de andere kant wist FC Utrecht vlak na de rust wél te scoren: 1-1.

Individuele actie
Zeven minuten voor tijd was het Hessel de Wit die AZ de winst schonk. Hij had een goede individuele actie in huis door de bal op de rand van het strafschopgebied om een tegenstander heen te tikken. Vervolgens schoot hij in de verre hoek de 1-2 binnen.

'Passie, strijd en vechtlust'
"Dit was niet onze beste wedstrijd, maar we hebben wel passie, strijd en vechtlust getoond":, blikt Van der Velden terug op de nipte overwinning. "We maken ons met een goed gevoel op voor de topper tegen Feyenoord van komende dinsdag. 

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
FC Utrecht - AZ Onder 15 1-2 (1-1)

Opstelling: Christian Gaander; Julian van Rijsdam (74. Eli Daddy), Mees Adrichem, Finn Larooi; Jaden Walden (74. Bram Wesseling), Hessel de Wit, Nassim El Harmouz, Saviola Saffoe (80. Joran Telleman); Melle Roede (41. Jesse Larooi), Iain de Jongh, Tycho de Wit (62. Sieb Jongens). 

Scoreverloop:
 4. De Jongh 0-1, 37. FC Utrecht 1-1, 63. Hessel de Wit 1-2

Wedstrijd

0117 Landelijk Onder 15 (voorjaar A-cat)
FC Utrecht - AZ
zaterdag 21 mei 2022, 12:00
Wedstrijd informatie