AZ Onder 15 uitgeschakeld in KNVB Beker

AZ Onder 15 uitgeschakeld in KNVB Beker

Gepubliceerd op 28 mei 22, 13:57

ZAANSTAD-  AZ Onder 15 is uitgeschakeld in de kwartfinale van de KNVB Beker. NAC Breda trok in de slotminuten aan het langste eind: 2-3.

Vanaf de eerste minuut lag het initiatief bij AZ. De ploeg creëerde diverse kansen via Finn Larooi, Iain de Jongh, Julian van Rijsdam en Saviola Saffoe. De Jongh was dichtbij met een strafschop. Eén van de spaarzame mogelijkheden voor NAC Breda was gelijk een goal: 0-1 in de twaalfde minuut.

Binnentikken De Wit
AZ ging op zoek naar de gelijkmaker. Al in de tweede minuut na de rust kreeg Melle Roede een enorme kans, maar hij schoof net naast. In de 54ste minuut was het wel raak voor Tycho de Wit. Saviola Saffoe speelde hem vanaf de linkerkant aan en De Wit tikte van dichtbij binnen.

Via De Jongh op voorsprong
Ruim een kwartier later kwam AZ ook nog op voorsprong via De Jongh. Zijn inzet werd licht getoucheerd, maar verdween achter de keeper van NAC Breda in het doel.  AZ bleef de overhand houden. Dat werd niet meer uitgedrukt in kansen. Aan de andere kant was het NAC dat in de slotminuut van de reguliere speeltijd ineens het net vond. In de blessuretijd werd het zelfs 2-3.

Van der Velden: 'Onszelf niet beloond'
Trainer Nick van der Velden: "Het is jammer dat we onszelf niet belonen voor een wedstrijd waarin we genoeg kansen  om te scoren hebben gekregen. We hebben onszelf tekort gedaan."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 15 - NAC Breda 2-3 (0-1)
Kwartfinale KNVB Beker

Opstelling AZ: Kevin Pool; Jaden Walden, Sieb Jongens, Mees Adrichem, Saviola Saffoe; Hessel de Wit, Julian van Rijsdam, Melle Roede (51. Jesse Larooi), Finn Larooi (79. Eli Daddy); Iain de Jongh, Tycho de Wit. 

Scoreverloop: 12. NAC Breda 0-1, 54. T. de Wit 1-1, 67. De Jongh 2-1, 80. NAC Breda 2-2, 80. NAC Breda 2-3

Foto: AZ Media / Jarrik Bijsterbosch