AZ Onder 15 verliest van Feyenoord

AZ Onder 15 verliest van Feyenoord

Gepubliceerd op 11 september 21, 13:39

ROTTERDAM- AZ Onder 15 is zaterdag onderuit gegaan tegen Feyenoord. De ploeg van trainer Nick van der Velden kwam op bezoek in Rotterdam op voorsprong, maar zag de thuisploeg daarna met de zege aan de haal gaan: 2-1. 

De Rotterdammers waren in de openingsfase de bovenliggende partij, maar AZ kwam na ruim twintig minuten beter in de wedstrijd. Hierna golfde het spel op en neer en waren de Alkmaarders meermaals dicht bij een goal. De AZ-defensie gaf weinig weg en voetbalde zich soms goed onder de druk van Feyenoord vandaan.

Laatste zetje
Na de pauze zorgde Iain de Jongh voor een Alkmaarse voorsprong. Mees Adrichem nam het Feyenoord-doel onder vuur, waarna De Jongh de bal het laatste zetje gaf: 0-1.

Gelijke hoogte
De thuisploeg herstelde zich echter snel en kwam na een paar minuten al op gelijke hoogte. In het laatste half uur kreeg AZ nog een aantal goede kansen om het duel naar zijn hand te zetten. Het doelpunt viel in de slotfase echter aan de overzijde. Feyenoord kwam in de 75e minuut op 2-1 en sleepte daarmee de zege in de wacht. 

Van der Velden: 'Genoeg om ons in te verbeteren'
"Wat we aan de bal lieten zien was bij vlagen best aardig", vertelde Van der Velden. "Verdedigend waren we agressief in de duels en gaven we weinig weg. We creëerden een aantal goede kansen. Uit één daarvan openen we na rust de score. Ook na de gelijkmaker waren er voldoende mogelijkheden, maar helaas maakten we het niet af. Een gelijkspel had terecht geweest, maar we hebben nog genoeg om ons in te verbeteren."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Feyenoord - AZ Onder 15 2-1 (0-0)

Opstelling AZ: Kevin Pool; Jaden Walden, Kevin van Ouytsel, Sieb Jongens (57. Jesse Larooi), Finn Larooi; Eli Daddy (71. Bram Wesseling), Nassim El Harmouz, Mees Adrichem; Hessel de Wit (64. Julian van Rijsdam), Iain de Jongh, Saviola Saffoe.

Scoreverloop: 53. De Jongh 0-1, 55. Neijenhuis 1-1, 75. Schens 2-1. 

Wedstrijd

2
0116 Landelijk Onder 15 (najaar A-cat)
Feyenoord - AZ
zaterdag 11 sep 2021, 12:00
Wedstrijd informatie
1