AZ Onder 15 wint oefenduel van Ajax

AZ Onder 15 wint oefenduel van Ajax

Gepubliceerd op 22 juni 19, 16:48

ZAANSTAD- Vier jeugdteams van AZ kwamen zaterdag in actie bij oefenduels tegen Ajax met uiteenlopende resultaten. AZ Onder 15 en AZ Onder 13 boekten een overwinning, AZ Onder 14 speelde gelijk en AZ Onder 16 liep tegen een nederlaag aan. 

Ajax - AZ Onder 16 2-0
Op bezoek bij Ajax kwam AZ Onder 16 al in de tweede minuut op achterstand. Vijf minuten later kregen de bezoekers een nieuwe domper te verwerken in de vorm van een tweede Amsterdamse treffer. De ploeg van trainer Gijs Luirink probeerde weer terug in de wedstrijd te komen, maar kwam niet tot scoren.

AZ Onder 15 - Ajax 5-2
Het AZ Onder 15 van trainer Michael van Zijtveld kwam in eerste instantie op achterstand, maar boog de score al snel om. Door doelpunten van Anthony Smits, Teun Gijselhart en Giuseppe Boussetta werd het 3-1. Ajax deed hierna nog wat terug, maar Smits bepaalde de eindstand met twee rake uithalen op 5-2.

Ajax - AZ Onder 14 2-2
Op sportcomplex De Toekomst incasseerde AZ Onder 14 na tien minuten een tegentreffer. De ploeg van trainer Bram Berkhout sloeg echter terug en kwam door doelpunten van Julian Oerip en Jasper Hartog op een 1-2 voorsprong. Kort na de tweede Alkmaarse treffer bracht Ajax de stand weer in balans. Hier kwam in het verdere verloop van de wedstrijd geen verandering meer in.

AZ Onder 13 - Ajax 5-2
Een sterke comeback stond aan de basis van de overwinning van AZ Onder 13. De ploeg van trainer Sander Veraart kwam op een 0-2 achterstand, maar trok de score in de tweede helft al snel gelijk door doelpunten van Tycho en Hessel de Wit. Laatstgenoemde maakte er vervolgens met nog twee treffers 4-2 van, waarna Tycho de Wit het slotakkoord verzorgde.