AZ Onder 15 wint Supercup

AZ Onder 15 wint Supercup

Gepubliceerd op 31 augustus 19, 15:16

ARNHEM- AZ Onder 15 heeft zaterdag de eerste prijs van het seizoen gepakt. De ploeg van trainer Michael van Zijtveld won op Papendal na strafschoppen van Vitesse en legde daarmee beslag op de Supercup. Na reguliere speeltijd stond het 2-2.

De Alkmaarders hadden het betere van het spel en kwamen in de 28e minuut via Anthony Smits op voorsprong. Adam Ait Ali Oulhaj en Jayden Addai kregen flinke kansen om de voorsprong te vergroten. Dat gebeurde pas in de tweede helft toen invaller Jereno van Gom na een fraaie dribbel van Ait Ali Oulhaj kon afdrukken.

Comeback
Vitesse stond op dat moment al met tien man, nadat Kaya Symons zijn tweede gele kaart kreeg. Desondanks gaf de thuisploeg zich niet gewonnen en scoorde het kort na de 0-2 al de aansluitingstreffer. AZ kreeg een aantal kansen om het duel te beslissen, maar opnieuw viel het doelpunt aan de overzijde. Bij een vrije trap bleef de bal in het strafschopgebied hangen en schoot Dion Markx van dichtbij raak: 2-2.

Strafschoppen
Een strafschoppenserie moest voor de beslissing zorgen. Namens AZ schoten Ait Ali Oulhaj, Enoch Mastoras, Van Gom en Kees Smit raak. Doelman Tristan Kuijsten keerde hierna een penalty van Vitesse en gaf Mardoché Hiddinga de kans het duel te beslissen. Hij faalde niet.

Van Zijtveld: ‘Interessant om te zien’
“In aanloop naar deze finale hadden de jongens veel gezonde spanning”, blikt Van Zijtveld terug. “Voor ons als coaches is het dan interessant om te zien hoe zij hiermee omgaan. Tijdens de wedstrijd is ons plan er vaak goed uitgekomen. We wilden het initiatief hebben, dynamisch voetbal spelen en kansen creëren door met hoge intensiteit medespelers vrij te spelen.”

‘Nu nog even genieten’
Wel zag de trainer dat zijn ploeg zichzelf tekort deed. “We komen op 0-2, maar maken het onszelf onnodig moeilijk door de voorsprong tegen tien man te verspelen. Hier valt voldoende lering uit te trekken. Tristan geeft ons met zijn redding in de penaltyreeks de kans om het te beslissen en dat doen we gelukkig. We kunnen nu nog even nagenieten, maar moeten al snel weer aan de bak voor de eerste competitiewedstrijd.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Vitesse Onder 15 – AZ Onder 15* 2-2 (0-1) *w.n.s.
Supercup

Opstelling AZ: Tristan Kuijsten; Mathijs Menu, Joeri Oud (71. Mardoché Hiddinga), Enoch Mastoras, Tom Carbaat (64. Nick Tuijn); Kees Smit, Teun Gijselhart (71. Rio Robbemond), Ezra Punselie (64. Ilias Splinter), Jayden Addai, Adam Ait Ali Oulhaj (71. Giuseppe Boussetta, 80+3. Ait Ali Oulhaj), Anthony Smits (60. Jereno van Gom).

Scoreverloop: 28. Smits 0-1, 70. Van Gom 0-2, 72. Boersma 1-2, 80+2. Markx 2-2.

Rode kaart: 60. Symons (2x geel / Vitesse).

Strafschoppen 3-5:
Ait Ali Oulhaj: raak
Boersma: raak
Mastoras: raak
Huisman: raak
Van Gom: raak
Achouiltar: raak
Smit: raak
Pepers: mis
Hiddinga: raak

Wedstrijd

2
Jeugd Supercup Onder 15
Vitesse - AZ
zaterdag 31 aug 2019, 13:00
Wedstrijd informatie
2