AZ Onder 15 wint van FC Emmen

Gepubliceerd op 26 oktober 13, 14:08
ALKMAAR- AZ Onder 15 heeft zaterdag de weinig sprakkelende ontmoeting met FC Emmen C1 met gewonnen. Het duel op een winderig Sportcomplex 't Lood eindigde in 3-1. De Alkmaarse treffers kwamen op naam van Des Kunst, Jelle Duin en Kick de Goede.

Onder 15 had zaterdag iets recht te zetten. Twee weken eerder ging het team van trainer Koen Stam op eigen veld verrassend onderuit tegen Alphense Boys C1. Een goed resultaat tegen FC Emmen was voor de moraal dan ook gewenst.

Deken
Ondanks dat de Alkmaarders al eerder dit seizoen gewaarschuwd waren, begonnen zij wederom niet goed aan de wedstrijd. Er leek een zware deken over de ploeg te liggen waardoor het spel in de eerste fase traag en slordig was. Gedurende de eerste helft kwam er iets meer schwung in het voetbal van Onder 15. Het resultaat was een mooie treffer. Duin verlengde een voorzet van Niels Butter met de hak waarna Kunst kon afronden.

Eindstand
Na een redelijk einde van de eerste helft leek de weg open voor een goede tweede helft van de Alkmaarders. FC Emmen kwam echter beter uit de kleedkamer en na twee minuten stond het plots weer gelijk. Het lukte Onder 15 vervolgens om de rug te rechten en met twee mooie goals de wedstrijd te beslissen. Eerst was het Duin mooi doel trof, enkele minuten later bezorgde Jasper ter Heide de bal bij De Goede, waarna de aanvaller de eindstand op het bord zette.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 15 - FC Emmen C1 3-1 (1-0)

Opstelling AZ Onder 15:
Diego Coret; Jasper ter Heide, Emmanuel Boateng (39. Stephan Minnesma), Stijn Beentjes (35. Kelvin Oxfoort), Owen Wijndal; Sam Aarts, Rens van der Wacht, Des Kunst (35. Boris Zanoli); Kick de Goede, Jelle Duin, Niels Butter.

Scoreverloop: 22. Kunst, 37. 1-1, 42. Duin 2-1, 46. De Goede 3-1.