AZ Onder 15 zegeviert bij Ajax

Gepubliceerd op 27 oktober 18, 16:13
AMSTERDAM- AZ Onder 15 heeft zaterdag overtuigend de derby tegen Ajax gewonnen. Op sportcomplex De Toekomst werd het 0-2 voor de ploeg van trainer Michael van Zijtveld, die het verschil in het eerste bedrijf maakte.

De eerste grote kansen waren nog voor Ajax. Amourricho van Axel Dongen stiftte over en Gabriël Misehouy schoot uit een omhaal naast. AZ was in de eerste helft echter wel duidelijk de bovenliggende partij en kwam tien minuten voor rust op voorsprong. Jayden Addai passeerde twee tegenstanders en schoot vervolgens hard in de kruising.

Kansen op meer
AZ domineerde en zag dat er kansen op meer lagen. Nog voor rust werd de voorsprong verdubbeld. Een voorzet van Tymen Niekel werd binnen geknikt door Lewis Schouten: 0-2. Na rust was ook direct weer de eerste mogelijkheid voor de Alkmaarders, die het schot over zagen gaan maar in het verdere verloop van de wedstrijd nauwelijks nog in de problemen kwamen.

Goes: ‘Zaten er kort op’
Wouter Goes, een van de zes AZ’ers die zich maandag in Zeist melden bij Oranje Onder 15, was zeer tevreden met het vertoonde spel. “We hielden constant goede druk op de tegenstander en bleven dat ook nadat we op 1-0 kwamen volhouden. We zaten er steeds kort op en lieten Ajax niet aan voetballen toekomen. Zo hebben we de wedstrijd uitgespeeld.”

Niekel: ‘Communicatie beter’
Niekel, de man van de assist op de 2-0 en net als Goes jeugdinternational, zag dat AZ weinig in de problemen kwam. “We kregen de opdracht mee om van begin af aan gas te geven, en dat lukte ook. In vergelijking met de Supercup hadden we nu veel meer druk op de bal, waardoor we Ajax dwongen om fouten te maken. Bij ons was de onderlinge communicatie ook beter en we leverden veel meer strijd. Dit was een goede wedstrijd van ons.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Ajax Onder 15 – AZ Onder 15 0-2 (0-2)

Opstelling AZ: Rome-Jayden Owusu-Oduro; Sem Dekkers, Joeri Oud (42. Jesse Buurmeester), Maxim Dekker, Daniël Beukers, Wouter Goes, Dave Kwakman (68. Milan Merkx), Tymen Niekel, Bayron Strijdonck (66. Aethan Yohannes), Lewis Schouten (66. Mauro Zijlstra), Jayden Addai (66. Jayen Gerold).

Scoreverloop: 26. Addai 0-1, 33. Schouten 0-2.