AZ Onder 15 zegeviert in derby

Gepubliceerd op 16 oktober 18, 19:39
ZAANSTAD- AZ Onder 15 heeft dinsdagavond de derby tegen FC Volendam met ruime cijfers gewonnen. De ploeg van trainer Michael van Zijtveld was in het competitietreffen met 4-0 te sterk voor de bezoekers uit het vissersdorp.

De Alkmaarders kenden op natuurgras een flitsende start en creëerden kans op kans. Zo kopte Aethan Yohannes uit een corner van Lewis Schouten op de lat en miste Bayron Strijdonck oog in oog met de Volendamse doelman. Een minuut later was het alsnog raak voor de pijlsnelle vleugelaanvaller, de 2-0 viel amper drie minuten later. Tymen Niekel verdubbelde de voorsprong.

Tempo
AZ liet in het vervolg van de eerste helft na de marge verder te vergroten, deels omdat het hoge tempo waarin kansen aaneengeregen werden omlaag ging. Toch waren er goede mogelijkheden op 3-0. Zo kopte Maxim Dekker naast uit een hoekschop en kregen Job Kalisvaart en Niekel de bal er op slag van rust wonderwel niet in. Tussendoor kreeg ook Volendam kleine kansen, maar keeper Rome-Jayden Owusu-Oduro werd niet serieus op de proef gesteld.

Fel
Kort na rust was Volendam dichter bij de aansluitingstreffer. De bezoekers kwamen fel uit de startblokken en bezorgden de AZ-defensie gedurende een korte fase de nodige problemen, waarna opnieuw de thuisploeg tot scoren kwam. Niekel omspeelde de doelman en schoof zijn tweede van de avond binnen. In de slotfase maakte invaller Mauro Zijlstra er nog 4-0 van door een voorzet van dichtbij binnen te tikken.

Van Zijtveld: 'Creëren bewust mogelijkheden'
"Goed om te zien dat wij onze manier van spelen door ontwikkelen", klonk Van Zijtveld tevreden na de zege op het AFAS Trainingscomplex. "En dat wij in staat zijn aan de bal tussen de linies door te spelen en bewust mogelijkheden voor onszelf te creëren."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 15 - FC Volendam Onder 15 4-0 (2-0)

Opstelling AZ: Rome-Jayden Owusu-Oduro; Sem Dekkers, Wouter Goes, Maxim Dekker, Daniël Beukers (36. Jesse Buurmeester); Job Kalisvaart, Dave Kwakman (60. Tom Kerssens), Lewis Schouten; Aethan Yohannes (60. Jayen Gerold), Tymen Niekel (60. Mauro Zijlstra), Bayron Strijdonck (60. Ro-Zangelo Daal).

Scoreverloop: 9. Strijdonck 1-0, 12. Niekel 2-0, 53. Niekel 3-0, 70. Zijlstra 4-0.