AZ Onder 15 zet comeback te laat in

AZ Onder 15 zet comeback te laat in

Gepubliceerd op 09 oktober 21, 14:13

ZAANSTAD- AZ Onder 15 is zaterdag onderuit gegaan tegen Vitesse. De thuisploeg kwam op een 0-3 achterstand, maar zette in de slotfase een comeback in. Deze kwam echter te laat, waardoor de ploeg van Nick van der Velden bleef steken op 2-3. 

De eerste serieuze kansen waren voor AZ. Hessel de Wit stoomde na negen minuten op van rechts en schoot op de vuisten van Joey Tas. Niet veel later moest de doelman ook redden bij een inzet van Melle Roede, waarna de rebound van De Wit ternauwernood werd geblokt. Kevin Van Ouytsel trof zelfs nog de paal toen hij de bal van grote afstand het strafschopgebied in slingerde.

Twee goals
Het was echter Vitesse dat de leiding nam en niet veel later zelfs op 0-2 kwam. Spits Jesaja Riga Mustapha opende in de 32e minuut de score en benutte niet veel later een strafschop. Op slag van rust was AZ dicht bij de aansluitingstreffer. Een vrije trap van De Wit ging rakelings naast.

Verre kruising
Ruim tien minuten na de pauze sloeg Vitesse nogmaals toe. Jim Koller vond de verre kruising en zette Vitesse daarmee op 0-3.

Terugleggen
AZ zette alles op alles nog iets van de wedstrijd te maken. Ruim een kwartier voor tijd had Iain de Jongh de 1-3 op zijn schoen. Na terugleggen van Saviola Saffoe kon de spits schieten, maar hij raakte de bal niet goed genoeg.

Weer spannend
In de 70e minuut viel de goal alsnog toen Finn Larooi het net deed bollen. Toen Tycho de Wit vijf minuten later de aansluitingstreffer produceerde was het plots weer spannend. AZ zette zijn tegenstander vol onder druk en zorgde daarmee voor meerdere hachelijke situaties voor het Arnhemse doel. Alle inzet ten spijt werd er niet meer gescoord en ging het duel met 2-3 verloren. 

Van der Velden: 'Begonnen we te laat mee'
"Vitesse was vandaag effectiever", vertelde Van der Velden. "De eerste helft speelden we bij vlagen best goed en creëren een aantal grote kansen. Als we die afmaken wordt het een heel andere wedstrijd. In de tweede helft leveren we vervolgens veel strijd, maar daar begonnen we te laat mee. Diezelfde inzet hadden we ook in de eerste helft moeten laten zien."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 15 - Vitesse 2-3 (0-2)

Opstelling AZ: Christian Gaander (72. Kevin Pool); Jaden Walden, Kevin Van Ouytsel, Mees Adrichem (44. Sieb Jongens), Saviola Saffoe; Bram Wesseling (41. Jesse Larooi), Melle Roede (41. Finn Larooi), Julian van Rijsdam; Hessel de Wit (58. Tycho de Wit), Iain de Jongh, Nassim El Harmouz. 

Scoreverloop: 32. Riga Mustapha 0-1, 34. Riga Mustapha 0-2 (pen.), 47. Koller 0-3, 70. Finn Larooi 1-3, 75. Tycho de Wit 2-3.

Foto's: AZ Media / Jarrik Bijsterbosch

Wedstrijd

2
0116 Landelijk Onder 15 (najaar A-cat)
AZ - Vitesse
zaterdag 9 okt 2021, 12:30
Wedstrijd informatie
3