AZ Onder 15 zegeviert bij FC Utrecht

Gepubliceerd op 15 september 18, 15:47
UTRECHT- AZ Onder 15 heeft zaterdag het volle pond gepakt in het treffen met FC Utrecht. De ploeg van trainer Michael van Zijtveld kwam in de Domstad vroeg op achterstand, maar boog de wedstrijd om in een 1-2 overwinning.

De Alkmaarders begonnen ongelukkig met balverlies op het middenveld na al twee minuten. Aurelio Oehlers maakte dankbaar gebruik van deze fout: 1-0. Het antwoord van AZ volgde al snel toen Bayron Strijdonck vanaf de penaltystip voor de gelijkmaker aantekende. Radjenio Fonseca dacht er namens de bezoekers voor rust nog 1-2 van te maken, maar zijn doelpunt werd afgekeurd.

Over de streep
AZ bleef ook in de beginfase van de tweede helft de betere partij. Dit leverde in de 43e minuut via Lewis Schouten alsnog de tweede Alkmaarse treffer op. De bezoekers gingen op jacht naar de 1-3 en leken deze via Dave Kwakman te vinden. Echter werd ook zijn treffer afgekeurd. AZ kon het goede spel in het restant van de wedstrijd niet vasthouden en had het de laatste twintig minuten lastig om opnieuw gevaarlijk te worden. Desondanks wisten zij de overwinning over de streep te trekken.

Van Zijtveld: ‘Aardig positiespel’
“We legden in de eerste helft aardig positiespel op de mat”, vond Van Zijtveld. “We waren in staat om de bal snel af te pakken en zetten dit in de tweede helft goed door. Alleen waren de laatste twintig minuten van onze kant onvoldoende.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
FC Utrecht Onder 15 – AZ Onder 15 1-2 (1-1)

Opstelling AZ: Rome-Jayden Owusu-Oduro; Jesse Buurmeester, Maxim Dekker (44. Sem Dekkers), Wouter Goes, Daniël Beukers; Lewis Schouten, Dave Kwakman, Job Kalisvaart; Bayron Strijdonck (64. Tom Kerssens), Tymen Niekel (55. Mauro Zijlstra), Radjenio Fonseca (55. Jayen Gerold).

Scoreverloop: 2. Oehlers 1-0, 15. Strijdonck (pen.) 1-1, 43. Schouten 1-2.

Tekst: AZ Media / Mitchell Burger