AZ Onder 16 besluit met zege op Vitesse

AZ Onder 16 besluit met zege op Vitesse

Gepubliceerd op 14 mei 19, 18:14

ZAANSTAD- AZ Onder 16 heeft de competitie dinsdag afgesloten met een overwinning op Vitesse. De ploeg van trainer Gijs Luirink was met 2-0 te sterk voor de Arnhemmers, onder meer dankzij een beauty van Myron van Brederode.

De eerste helft kende weinig hoogtepunten, maar het openingsdoelpunt van Van Brederode maakte veel goed. De Speler van de Maand nam de bal na een uittrap van keeper Daniël Deen in één keer mee uit de lucht en stiftte van een meter of twintig feilloos raak: 1-0.

Sporadisch gevaar
In het verdere verloop van de eerste helft kregen de Alkmaarders een paar kleine kansen om de voorsprong te verdubbelen. Vitesse werd eveneens sporadisch gevaarlijk. Een vrije trap van Max van Beem belandde in het zijnet en Deen tikte een afstandsschot naast.

Beslissing
AZ nam na rust meer het heft in handen, al werd Vitesse eerst nog een paar keer dreigend. Zo schoot Espen van Ee in kansrijke positie op Deen. Aan de overzijde waren er forse mogelijkheden voor onder anderen Levi de Wilde en Van Brederode, alvorens Nick Twisk in blessuretijd na een pass van Finn Stam de beslissende 2-0 binnen schoof.

Twisk: 'Was moeilijk'
Aanvoerder Twisk zag zijn ploeg moeizaam starten. "De eerste helft was moeilijk. We hadden een plan om Vitesse te bestrijden, maar zij deden iets anders dan verwacht. Daardoor kregen we niet goed druk op ze. Gelukkig maakte Myron een prachtige goal, want Vitesse was in het begin beter. Na rust hadden we het beter voor elkaar, leverden we veel strijd en wonnen we uiteindelijk terecht."

'Iedereen door naar Onder 17'
De kampioenspoule werd voor de Alkmaarders met een tweede plaats niet waarop gehoopt was. "Het is jammer dat we niet weer de landstitel hebben gepakt. Wel ben ik blij dat we na onze slechte wedstrijden tegen Feyenoord en PEC afsluiten met een overwinning. Ook is het mooi dat iedereen na dit seizoen doorgaat naar Onder 17. Dat is een compliment voor het team."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 16 - Vitesse Onder 16 2-0 (1-0)

Opstelling AZ: Daniël Deen; Loek Postma, Wouter Goes, Finn Stam, Nigel Owusu (68. Rio Hillen); Jari van der Lippe (60. Jurre van Aken), Nick Twisk, Damienus Reverson (60. Job Kalisvaart), Kian Fitz-Jim; Levi de Wilde, Myron van Brederode.

Scoreverloop: 10. Van Brederode 1-0, 80. Twisk 2-0.

Wedstrijd

2
Kampioenspoule Onder 16
AZ - Vitesse
dinsdag 14 mei 2019, 16:30
Wedstrijd informatie
0