AZ Onder 16 doet zich weer tekort

AZ Onder 16 doet zich weer tekort

Gepubliceerd op 30 november 19, 13:44

ROTTERDAM- AZ Onder 16 heeft zaterdag een nederlaag geleden in Rotterdam. Op Sportcomplex Varkenoord ging de ploeg van trainer Gijs Luirink met 1-0 onderuit tegen Feyenoord. 

AZ begon matig aan het duel en gaf de thuisploeg al snel de gelegenheid om gevaarlijk te worden. Dit resulteerde in enkele kansen en na zeven minuten zelfs in een Rotterdamse voorsprong. Jordi van Lunteren opende de score. 

Nalaten
In de tweede helft tapten de Alkmaarders uit een ander vaatje. AZ creëerde een aantal grote kansen en was meermaals dichtbij de gelijkmaker. De bezoekers lieten echter na om af te drukken, waardoor het duel met 1-0 verloren ging. 

Luirink: 'Zeer teleurstellend'
''Het was een wedstrijd met twee gezichten'', zag Luirink. ''We begonnen niet scherp en kregen dan ook een tegengoal doordat we als verdediging niet compact genoeg waren in de breedte. En dat terwijl we daar juist op getraind hebben. Na rust was het helemaal andersom, maar verzuimen we te scoren. Dit resultaat is zeer teleurstellend. In belangrijke wedstrijden geven we nog niet genoeg thuis en daar moeten we als team stappen in zetten.''

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Feyenoord Onder 16 - AZ Onder 16 1-0 (1-0)

Opstelling AZ: Rome-Jayden Owusu-Oduro; Sem Dekkers (58. Aethan Yohannes), Enoch Mastoras, Daniël Beukers, Jesse Buurmeester (58. Teun Gijselhart); Job Kalisvaart, Tom Kerssens, Dave Kwakman; Ro-Zangelo Daal, Ernest Poku, Jayden Addai (72. Anthony Smits). 

Scoreverloop: 7. Van Lunteren 1-0. 

Foto's: archief Herbert Dekkers

Wedstrijd

1
Landelijke Onder 16 competitie
Feyenoord - AZ
zaterdag 30 nov 2019, 12:00
Wedstrijd informatie
0