AZ Onder 16 domineert in Rotterdam

Gepubliceerd op 09 november 13, 16:35
ALKMAAR- Een week na de overtuigende zege op Willem II/RKC O16 boekte AZ Onder 16 zaterdag wederom een uitstekende overwinning. Met dominant voetbal werd Sparta Rotterdam O16 op eigen veld met 0-3 verslagen door de ploeg van coach Caspar Dekker.

"Dit is hoe je een uitwedstrijd moet spelen", sprak Dekker na afloop van de gewonnen wedstrijd in Rotterdam. "De spelers voerden rustig hun taken uit en waren geduldig. Ik was onder de indruk van de volwassenheid waarmee zij speelden. We vonden continu de vrije man op het middenveld en ik heb prachtige aanvallen gezien."

Bijleveld en Kaandorp
Onder 16 ging dankzij het goede spel met een 0-1 stand naar de kleedkamer. Teun Bijleveld opende aan het einde van de eerste helft de score. Als Sparta in de tweede helft al de illusie had om zich nog terug te spelen in de wedstrijd, werd deze snel door de Alkmaarders de kop in gedrukt. Mees Kaandorp stond aan het einde van een flitsende aanval.

Hoogtepunt
In het vervolg van de wedstrijd deelden de AZ-talenten de lakens uit. Stan de Boer zorgde met een fantastisch doelpunt voor het hoogtepunt in de wedstrijd. De verdediger kopieerde het doelpunt dat teamgenoot Ferdy Druijf enkele weken eerder maakte, vanaf grote afstand verschalkte hij de Rotterdamse doelpunt die te ver voor zijn doel stond. 

Taart
De 0-3 overwinning kwam in de resterende minuten niet meer in gevaar. Een gegeven wat teamleider Ari Menmi op een taarttraktatie kwam te staan. "Ari had een weddenschap met het team. Als zij de nul hielden en ook nog eens met drie doelpunten verschil wonnen zou hij op taart trakteren", legde Dekker lachend uit. De trainer was ook blij dat er geen tegendoelpunten werden gemaakt. "Dat is goed voor het team. We hadden tot op heden te veel tegengoals gekregen." 

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Sparta Rotterdam O16 - AZ Onder 16 0-3 (0-1)

Opstelling AZ Onder 16:
Maarten List; Joerie Church (50. Kick Groot), Stan de Boer, Samuel Brobbey, Melle Springer (45. Jurich Carolina); Cani Yilmaz (55. Teun Koopmeiners), Julian Nak, Teun Bijleveld; Robin Schouten (60. Calvin Stengs), Ferdy Druijf (50. Jeredy Hilterman), Mees Kaandorp.

Scoreverloop: 33. Bijleveld 0-1, 41. Kaandorp 0-2, 58. De Boer 0-3.