AZ Onder 16 en ADO in balans

AZ Onder 16 en ADO in balans

Gepubliceerd op 07 september 19, 14:16

DEN HAAG- AZ Onder 16 heeft een punt overgehouden aan een duel met ADO Den Haag. De ploeg van trainer Gijs Luirink was de bovenliggende partij, maar kwam niet door de stugge defensie van de Hagenezen: 0-0.

De thuisploeg zakte al snel ver terug op de eigen helft en liet de Alkmaarders het spel maken. AZ had hierdoor het leeuwendeel van het balbezit en kreeg vooral in de tweede helft grote kansen. Zo waren Sem Dekkers, Ernest Poku, Wouter Goes, Ro-Zangelo Daal en Tom Kerssens dicht bij een doelpunt. De ban werd echter niet gebroken.

Luirink: 'Leerzame wedstrijd'
“Door het verdedigende spel van ADO was het lastig spelen”, vertelde Luirink. “Bij ons zelf zag ik goede dingen in het veroveren van de bal. Als we die kwijt waren gaven we gelijk druk om weer in balbezit te komen. Het is vooral een leerzame wedstrijd geworden om tegen een ploeg te spelen die zich zo ver terug trekt.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
ADO Den Haag Onder 16 – AZ Onder 16 0-0 (0-0)

Opstelling AZ: Wout Blaauboer; Daniël Beukers, Wouter Goes, Maxim Dekker, Sem Dekkers; Job Kalisvaart, Tom Kerssens (70. Aethan Yohannes), Dave Kwakman; Ro-Zangelo Daal, Ernest Poku, Jayen Gerold (60. Lewis Schouten).

Scoreverloop: -

Wedstrijd

0
Landelijke Onder 16 competitie
ADO Den Haag - AZ
zaterdag 7 sep 2019, 12:30
Wedstrijd informatie
0