AZ Onder 16 haalt flink uit

Gepubliceerd op 02 november 13, 19:34
ALKMAAR- AZ Onder 16 heeft zaterdagmiddag geen spaan heel gelaten van Willem II/RKC O16. Het werd maar liefst 6-1 voor de Alkmaarders, die met Robin Schouten, Calvin Stengs, Ferdy Druijf, Stan de Boer, Mees Kaandorp en een eigen doelpunt allemaal verschillende doelpuntenmakers kenden.

Het is duidelijk te zien dat de ploeg van trainer Caspar Dekker de smaak weer te pakken heeft. Na een valse competitiestart resulterend in vier opeenvolgende nederlagen volgde de afgelopen weken met enkele goede resultaten het herstel. Verheugend voor AZ Onder 16 was dat dit telkens gepaard ging met uitermate goed voetbal.

Verbluffend
Dat was tegen Willem II/RKC B2 niet anders. In een verbluffend sterke eerste helft blies de thuisploeg de Brabanders zowat van het veld. De bezoekers kregen geen moment de kans om voet aan vaste grond te krijgen. AZ Onder 16 controleerde, domineerde en combineerde waar het wilde.

Schoolvoorbeeld
Het leverde een aantal uitstekende aanvallen op voor de AZ-talenten en ook een aantal prima treffers. De eerste kan als schoolvoorbeeld in de trainersboeken. Na een lange combinatie ging Yilmaz een één-tweetje aan met Druijf en was het voor Schouten kinderlijk eenvoudig om diens voorzet binnen te tikken.

Verjaardagscadeau
De 2-0 was evenzeer een voorbeeld van ultieme samenwerking. Deze keer stond Stengs aan het eindpunt van een combinatie tussen Julian Nak en Druijf. Nog voor de rust gooiden Druijf en De Boer, die zichzelf daarmee een leuk verjaardagscadeautje bezorgde, de deur in het slot.

Bijleveld
Zoals vaak met een 4-0 tussenstand was de tweede helft van een minder niveau. Het duurde even voor de combinaties weer begonnen te lopen, maar toen invaller Bijleveld zich meldde, schrok Neeteson daar zo van dat hij de bal in eigen doel deponeerde. Bij AZ’s zesde was de assist wel een zuivere. De ingekomen Kaandorp was dankbaar met een afgemeten schuiver. Dat Kingongo de eerredder nog mocht aantekenen kon de pret voor de gastheren niet drukken.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 16 – Willem II/RKC B2 6-1 (4-0)

Opstelling AZ Onder 16:
Maarten List, Joerie Church (60. Kick Groot), Stan de Boer, Jurich Carolina, Melle Springer, Julian Nak, Robin Schouten (56. Mees Kaandorp), Teun Koopmeiners, Ferdy Druijf (52. Jeredy Hilterman), Calvin Stengs, Cani Yilmaz (52. Teun Bijleveld).

Scoreverloop: 22. Schouten 1-0, 24. Stengs 2-0, 37. Druijf 3-0, 38. De Boer 4-0, 59. Neeteson 5-0 (eigen doelpunt), 65. Kaandorp 6-0, 66. Kingongo 6-1.