AZ Onder 16 in kampioenspoule

AZ Onder 16 in kampioenspoule

Gepubliceerd op 15 december 19, 15:09

ROTTERDAM- AZ Onder 16 speelt na de winterstop om de landstitel. De ploeg van trainer Gijs Luirink sleepte op bezoek bij SBV Excelsior een punt uit het vuur en had daaraan genoeg voor een kampioenspoule-ticket: 1-1. 

Op Sportpark Woudestein kwamen de Alkmaarders al snel op achterstand door een doelpunt van Hasan Ercan. Nadat AZ enkele kansen had gemist, zorgde Jayden Addai uit een individuele actie voor de gelijkmaker. 

Naar voren
Naarmate de wedstrijd vorderde stuurde de thuisploeg meer mensen naar voren. Excelsior had immers een zege nodig om ten koste van AZ de kampioenspoule te bereiken. De bezoekers hielden echter stand, al wisten zij zelf de steeds groter wordende ruimtes ook niet te benutten. Het bleef daardoor spannend, maar gescoord werd er niet meer. 

Luirink: 'Kwamen om te winnen'
''We zijn verdedigend heel rustig gebleven in een fase waarin Excelsior alles of niets speelde'', zag Luirink. ''Ons aanvalsspel was alleen niet goed genoeg. We hadden meer moeten scoren en wisten ook de ruimtes niet genoeg te benutten. We kwamen om te winnen, maar zijn blij dat we de kampioenspoule hebben gehaald.''

Stappen zetten
De oefenmeester ziet veel aanknopingspunten voor na de winterstop. ''Verdedigend staan we heel aardig. We geven niet veel weg en dat is een basis om wedstrijden mee te winnen. Wel moeten we stappen zetten in het aanvalsspel en meer doelpunten maken.''

Landstitel
Alle AZ-jeugdteams spelen na de winterstop om de landstitel. AZ Onder 19 en Onder 17 verzekerden zich zaterdag ook met ruime zeges van de kampioenspoule.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
SBV Excelsior Onder 16 - AZ Onder 16 1-1 (1-1)

Opstelling AZ: Rome-Jayden Owusu-Oduro; Daniël Beukers, Wouter Goes, Maxim Dekker, Sem Dekkers; Teun Gijselhart, Tom Kerssens (56. Enoch Mastoras), Dave Kwakman; Jayden Addai (47. Bayron Strijdonck), Ernest Poku, Ro-Zangelo Daal. 

Scoreverloop: 7. Ercan 1-0, 25. Addai 1-1. 

Foto's: Herbert Dekkers